ACSI FreeLife

Menu

Winterkamperen met de nieuwe winterjas van Fjällräven

Heerlijk hoor, kamperen in de vrieskou, maar dan wel met een lekker warme winterjas. De redactie van ACSI FreeLife testte de gloednieuwe Expedition Pack Down Hoodie van Fjällräven.

Auteur
Timo de Boer
Datum
3
3
ReactiesPraat mee
Fjällräven Expedition Pack Down Jacket

Tot op het bot verkleumd

Winter 1974. Åke Nordin, de oprichter van Fjällräven, is op expeditie in Noord-Zweden. Hij moet de nacht doorbrengen in een met de hand gegraven sneeuwkuil. Het wordt een barre nacht waarin hij tot op het bot verkleumd. ‘Dit nooit meer’, denkt hij na de beproeving en ontwikkelt een donsjas die hem warm houdt in elke situatie.

Deze winter steekt Fjällräven het originele Expedition Down Jacket van toen in een nieuw jasje en komt met een nieuwe collectie donsjassen, geïnspireerd op het originele Expedition Down Jacket van 40 jaar geleden. Een van de deze jassen is de Expedition Pack Down Hoodie, een lichte donsjas met capuchon.

Fjällräven Expedition Pack Down Jacket

Licht als een veertje

Met een gewicht van 490 gram is het donsjack licht als een veertje. Maar laat je daardoor niet misleiden. Wat betreft isolatie is het wel degelijk een zwaargewicht, met dank aan de 700 CUIN ganzendonsvulling (CUIN is een waarde om de vulkracht van dons aan te duiden). Door deze goede verhouding warmte-gewicht is de Expedition Pack Down Hoodie ideaal voor gebruik tijdens winteractiviteiten als wandelen, skiën, schaatsen en andere uitstapjes bij koud weer.

De goed verstelbare capuchon zorgt ervoor dat er geen kou kan ontsnappen via je hoofd. Om je optimaal te beschermen tegen de elementen, kun je bij sneeuw of regen een waterdicht jack over de donsjas dragen.

Doordachte details

De Zweedse fabrikant van buitensportkleding staat bekend om zijn doordachte details. Zo zijn de kanalen waarin het dons verborgen zit helemaal doorgestikt, zijn schouders en kraag extra verstevigd met een synthetische voering, zit het heupkoord om je te beschermen tegen optrekkende kou verstopt in de twee steekzakken en laat de jas zich uiterst compact opbergen in een meegeleverd foedraal.

Fjällräven

Duurzaam geproduceerd

Ook als je geen expeditie gaat ondernemen is de Expedition Pack Down Hoodie (die verkrijgbaar is voor € 309,95) een heerlijke warmhouder. Pluspunt is dat de jas duurzaam is geproduceerd. De buitenstof en voering zijn gemaakt van 100 procent gerecycled nylon. Het gebruikte dons is ethisch verantwoord, en de herkomst ervan volledig traceerbaar. Bovendien is de jas gemakkelijk te repareren. En zeg nou zelf, “dat draagt toch net even prettiger?”

Winterkamperen

Heb jij wel oren naar kamperen in de sneeuw of in de winterzon? Dan mag je ACSI FreeLife 8-2020 met onze winterspecial niet missen.

bestel magazine

Praat mee

 1. G
  GeBhrQECoST

  aJKyONBsdSibk

  Reageer
  0
  0
 2. A
  AyjHbVIgFOfBqwJS

  BfUHngmu

  Reageer
  0
  0
 3. FJ

  Wat ik mis in het overzicht van de kwaliteiten van deze jas is de waterdichtheid. Eveneens de afvoer van eventuele transpiratie. Beide zaken kunnen oorzaak zijn van het koud krijgen.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Winterkamperen met de nieuwe winterjas van Fjällräven

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht