ACSI FreeLife

Menu

Kamperen met je hond? Lees onze tips!

Neem je je hond mee op kampeervakantie? Dan wil je natuurlijk dat je viervoeter evenveel van vakantie geniet als jij. Wees goed voorbereid en lees onze tips.

Auteur
Timo de Boer
Datum
5
5
ReactiesPraat mee
Kamperen met de hond

Ga je naar het buitenland? Houd dan rekening met inreisbepalingen. Afhankelijk van de reisbestemming kunnen bepaalde documenten en (vaccinatie)certificaten voor je hond nodig zijn. Check voor je op reis gaat ook of je hond wel welkom is op de camping. Op Eurocampings.nl is het heel makkelijk om hondvriendelijke campings te zoeken. Ook veerboten hanteren vaak eigen vervoersvoorwaarden.

Vervoer onderweg

In Nederland is een hondengordel op de achterbank nog niet verplicht, maar in bijvoorbeeld Duitsland en Spanje wel. Belangrijk is dat de hond de inzittenden niet in gevaar kan brengen. Er zijn verschillende riemen, tuigjes en gordels op de markt waaraan je je hond kunt vastgespen. Maar voor vervoer van een hond in een camper of auto blijft de hondenbench de beste en meest veilige oplossing.

Vertrouwde omgeving

Kamperen kan voor honden erg spannend en soms beangstigend zijn. De beste manier om je hond kennis te laten maken met het leven in een camper of caravan is met korte uitstapjes. Zo kunnen ze er voorzichtig aan wennen. Net als wij voelen honden zich het prettigst in een vertrouwde omgeving. Je kunt daarom een huiselijke sfeer creëren met vertrouwde dingen zoals een knus dekentje of hun lievelingsspeeltje. Dat verhoogt niet alleen het comfort, maar schept ook een vertrouwde geurenwereld.

Kamperen met de hond

Bescherming tegen de zon

Ga je richting het zonnige zuiden? Ook honden kunnen verbranden. Vraag in de dierenwinkel of bij je dierenarts daarom naar geschikte zonnebrandcrèmes. Let bij het insmeren vooral op de neus, want die verbrandt het snelst. Zorg ook altijd voor voldoende drinkwater, schaduw en afkoeling met vochtige handdoeken. Door de hondenbench uit te rusten met een koelmat kunnen gevoelige viervoeters tegen hittestress worden beschermd. Laat in ieder geval nooit honden alleen achter in auto, caravan of camper. Open ramen zorgen niet voor voldoende luchtstroom en hondenlichamen kunnen snel oververhit raken.
Wanneer je in de bergen rijdt, kunnen kauwspeeltjes helpen om de druk te egaliseren.

Na de reis

Gun je hond na de vakantie voldoende tijd om weer te wennen aan het leven van alledag, net als jezelf. Als je dier er ziek uitziet of zich abnormaal gedraagt, neem dan zo snel mogelijk contact op met een dierenarts. Dit is met name het geval als je in regio’s hebt verbleven met een hoog risico op besmetting met dierziekten.

Hymer hondenaccessoires

Hymer heeft voor zijn campers hondenaccessoires om de kampeertrip ook voor de harige metgezel zo aangenaam mogelijk te maken:

Kamperen met de hond_bed

Bed

Dit handige hondenbed (€ 219) kan op twee manieren worden gebruikt: dankzij de L-vorm past het exact onder de tafel tijdens het rijden. Op de plaats van bestemming kan het bed zo gedraaid worden dat het voorin past bij de stoelen en de hond niet in de weg ligt. Het hondenbed is gemaakt van robuust kunstleer dat gemakkelijk te reinigen is. Het knuffelbare inlegkussen is bovendien voorzien van een antislip onderkant. Inclusief hondenriem.

Kamperen met de hond_bench

Bench

Dankzij een speciaal ontwikkeld gordelsysteem kun je deze botsbestendige hondenbench (€ 901) gemakkelijk aan bijna elke zitplaats bevestigen. Je hond kan comfortabel in en uit de bench stappen en dankzij de optioneel verkrijgbare instapbeveiliging raken je meubels niet beschadigd.

Kamperen met de hond_riem

Riem

De Hymer hondenriem flex&leash (€ 20) wordt eenvoudig om de tafelpoot gewikkeld en is aan het einde voorzien van een veilige vergrendeling die in het hondentuig kan worden vastgeklikt. De riem kan worden verlengd van 85 cm tot circa 150 cm voor meer bewegingsvrijheid. Door het speciale materiaal ontstaan er geen beschadigingen, zoals bijvoorbeeld krassen op de tafelpoot.

Bekijk deze hondencampings


Benieuwd naar alle campings in Europa waar je met je hond kunt kamperen? Kijk op Eurocampings.nl

Praat mee

 1. PS

  Ik ben benieuwd naar campings in Europa waar honden niet welkom zijn of campings met hondenvrije secties.

  Reageer
  0
  0
 2. Gm
  Guido milovich

  Wij gaan altijd met de hond maar hoe komen jullie aan dat mooie beetje op de FOTO.?
  Mvg

  Reageer
  0
  0
 3. HA
  Henk van Aalst

  Wordt eens tijd om aandacht te schenken aan de overlast die honden bezitters veroorzaken. Altijd hun hond los laten lopen en overal hun behoefte mogen doen.

  Reageer
  1
  6
  1. JA
   Johan Arens

   Honden overlast?? Sommige mensen geven veeeel meer overlast

   Reageer
   2
   0
  2. Berrit de Lange

   Beste Henk, er zijn ook campings waar honden verboden zijn, misschien is dat een idee?

   Reageer
   3
   0

Praat mee: Kamperen met je hond? Lees onze tips!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht