ACSI FreeLife

Menu

Doe het zelf: Gordijnen naaien

Het is helemaal hip: Doe het zelf of in Engelse termen Do It Yourself, kortweg DIY. Eigenlijk gewoon een modieuze term voor knutselen. ACSI FreeLife doet mee met de trend en maakte zelf gordijnen voor in de camper.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Gordijnen

Hoe dat moet, lees je in ACSI FreeLife 3-2016. Hierin staat een handleiding voor het maken van een gordijn met een dubbele laag stof en een handleiding voor een gordijn van een enkele laag stof. Neem wel verschillende mogelijkheden in overweging, voordat je enthousiast aan het naaien slaat.

Het bevestigen van de gordijnen

Als er nog geen gordijnen in jouw kampeermiddel zitten, moet je eerst iets hebben om de gordijnen aan te bevestigen. Daarvoor bestaan gordijnroedes, gordijnrails en spannfix-schuifroeden.

Bij alle drie varianten moet je bij de montage gaten in de carrosserie of caravanwand boren. Andere opties zijn drukknopen, klittenband en magneten. Wie zijn gordijnen met klittenband of magneten aan de ramen bevestigt kan het boren achterwege laten. De montage is dan dus eenvoudiger.

Toch zijn gordijnen die aan rails, roeden of spannfix-schuifroeden worden opgehangen het mooist en meest praktisch. Gordijnen aan drukknopen, klittenband of magneten moeten namelijk telkens weer opgeruimd en tevoorschijn gehaald worden. Bovendien heeft klittenband als nadeel dat de plakstroken in de zomer door hitte los kunnen laten.

Monteren van de gordijnroeden

We gaan op bezoek bij een professional voor een spoedcursus in het monteren van gordijnroeden. Of het nou om gordijnroeden, gordijnrails of spannfix-schuifroeden gaat: de montage is hetzelfde, legt de camperbouwer ons uit. Voor de minder geoefende klusjesman is het aan te raden om met een hamer en een drevel een klein kuiltje in het metaal van de camperwand te slaan, voor je begint met boren.

Als de rails hangt, ben je klaar om te beginnen. Wil je weten hoe je zowel een gordijn van een dubbele als een enkele laag stof naait? Bestel dan ons magazine, ACSI FreeLife 3-2016, en laat je creativiteit in de vrije loop!

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Doe het zelf: Gordijnen naaien

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht