ACSI FreeLife

Menu

De beste matras voor camper of caravan

We brengen een derde van ons leven in bed door, dus ook op vakantie. Dat is hard nodig om ons lichaam en geest op te laden.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Door alle activiteiten van overdag krimpt je wervelkolom bijvoorbeeld ineen. Als je slaapt strekt die zich weer en regenereren je tussenwervelschijven. Op een slechte matras word je wakker met een stijve nek en hoofd- en rugpijn.

Slapen op een goede matras

Als je slecht slaapt, kun je overdag bovendien meer last van nervositeit en concentratiegebrek hebben. Sommige dealers reageren laconiek: “Slaapcomfort is voor onze klanten geen criterium.” En fabrikanten zeggen al snel dat “kampeerders uitstekend slapen op onze bedden.” Wij zijn zo vrij om daar onze vraagtekens bij te plaatsen. Hoe goed zijn de bedden in caravans en campers nu echt?

Op de Caravan Salon in Düsseldorf hebben we samen met ergonomiedeskundigen de bedden in allerlei caravans en campers bekeken. Onze conclusie is dat maar weinig fabrikanten serieus aandacht aan slaapcomfort besteden. Te vaak zagen we onder een primitieve springveren- of schuimmatras een eenvoudige lattenbodem met een te grote afstand tussen de latten.

Ventilatie en ergonomie

Een ‘rugwaardig’ bedsysteem heeft een goede ventilatie aan de onderzijde en een degelijke, ergonomische matras. In het beste geval zijn de twee nog op elkaar afgestemd ook. Latex- en traagschuimmatrassen zijn uit den boze in de caravan of camper, en dat geldt ook voor springveermatrassen.

In het februari/maart nummer van ACSI FreeLife magazine laten we je zien hoe je goed ligt, welke soorten matrassen en lattenbodems er zijn, wat de verschillen tussen koudschuim en traagschuim zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw matras. Bestel het nummer hier en ga goed voorbereid op zoek naar het juiste bed. Slaap lekker!

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: De beste matras voor camper of caravan

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation