ACSI FreeLife

Menu

Campingtafels getest

Is jouw campingtafel aan vervanging toe? Met deze campingtafeltest van ACSI FreeLife heb je zo een nieuw exemplaar gevonden.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Campingtafels getest

De herfst en de winter zijn de ideale seizoenen om tijd te besteden aan het uitzoeken van een nieuwe kampeeruitrusting. Je hebt de tijd om folders door te bladeren, je te laten informeren en verschillende opties met elkaar te vergelijken. Ook de aankoop van een campingtafel moet je goed overwegen.

Omdat het aanbod van tafels zo groot is en de tafels onderling zo veel van elkaar verschillen, is het belangrijk jezelf af te vragen wat je wil en wat je nodig hebt. Neem bijvoorbeeld het tafelblad. Kies je voor een blad van kunststof, aluminium of hout? En wil je dan dat het blad opvouwbaar, oprolbaar of vast is. We stellen je voor aan twee modellen.

1. Oprolbaar tafelblad: Brunner Titanium Next NG 4

De Titanium Next NG 4 van Brunner bestaat uit aluminium en kan dankzij een oprolbaar tafelblad compact opgeborgen worden. Bij het opzetten leg je het oprolbare blad op het onderstel, klik je het in de daarvoor aangebrachte gaten waarna je het vergrendelt. Zo kun je de tafel ook opgezet optillen en wegdragen.

De stabiliteit is voor een tafel met een oprolbaar blad in orde. De tafel staat op brede, ronde plastic doppen en een van de voetjes is in hoogte verstelbaar. De beenruimte is een aan de kopse kanten zeer beperkt.

Prijs: € 124,50
Gewicht: 7 kg
Belastbaar: 30 kg
Afmeting opgezet: (lxbxh) 122 x 79 x 70 cm
Afmeting ingeklapt: (lxbxh) 122 x 17 x 28 cm
Conclusie: Compact op te bergen tafel voor iedereen die op opbergruimte moet letten. Scoort minder goed op het gebied van stabiliteit.

2. Opvouwbare tafel: Outwell Kamloops

De Kamloops is een lust voor het oog. Het bamboehout ziet er mooi uit, maar heeft wel te lijden onder de regen en de zon. Bovendien komt er al na twee dagen een grote splinter los aan de onderkant. Met het opzetten scoort de Kamloops punten. Twee vergrendelingen losmaken, tafelblad opklappen en aan de onderkant vergrendelen, poten uitklappen en de tafel staat al.

De stabiliteit is zeer goed. De tafel wiebelt niet in kan het gewicht van een volwassene dragen. Alle voetjes zijn door middel van draaischroeven in hoogte verstelbaar. Het handvat maakt de transporttas bijna overbodig.

Prijs: € 139,95
Gewicht: 10 kg
Belastbaar: 80 kg
Afmeting opgezet: (lxbxh) 100 x 72 x 70 cm
Afmeting ingeklapt: (lxbxh) 100 x 37 x 7,5 cm
Conclusie: De Outwell Kamloops ziet er goed uit, maar is niet echt vochtbestendig. Opzetten en stabiliteit zeer goed. Met een gewicht van 10 kilogram is dit een van de zwaargewichten van de test.

Nóg meer campingtafels

Ben jij iemand die eerst het liefst zoveel modellen vergelijkt en dan pas een knoop doorhakt? Bestel dan ACSI FreeLife 1-2018. Daarin kom je alle twaalf verschillende campingtafels tegen. Denk aan de opvouwbare tafel van Isabella en de Westfield Performance Aircolite met vast tafeblad.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Campingtafels getest

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht