ACSI FreeLife

Menu

16 essentiële kampeerbenodigdheden

Uit het enorme assortiment kampeeraccessoires hebben we een basispakket van handige, soms onmisbare hulpstukken voor je samengesteld.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
4
4
ReactiesPraat mee
101020 cp Resort Solaris 17006 1 solaris camping beach resort

 

16 x onmisbaar

1

Stevige oprijblokken

Oprijblokken komen van pas als je met je camper op oneffen terrein moet staan. Klassieke blokken overbruggen een hoogteverschil tot zo’n 10 centimeter en torsen tot acht ton. Relatief nieuw zijn ronde oprijblokken waar je makkelijker op kunt rijden omdat ze geen ‘treden’ hebben, wat meteen ook je banden ontziet. Let op: voor dit type moet de camper minstens 28 centimeter hoog op zijn poten staan.

2

Vier handige steunplaten

Zachte ondergrond? Deze steunplaten van hoogwaardige kunststof voorkomen dat de uitdraaisteunen van je caravan of camper wegzakken. Met handige handvatten.

3

Een extra adapterkabel

Voor de aansluiting aan je voertuig heb je een extra adapterkabel nodig. Deze rubberkabel van 20 meter heeft een CEE-stekker voor de stroomafname van de kabeltrommel en een CEE-hoekkoppeling met aan de andere kant een gewoon stopcontact voor de buitenaansluiting aan de camper.

4

Een stevige kabeltrommel

Bespaar niet op een kabeltrommel en kies voor een robuuste, regenbestendige uitvoering met CEE-kampeerstekker en temperatuurbeveiliging. Er zijn versies die behalve een CEE-aansluiting nog twee gewone stopcontacten hebben. Alle beschermd met een klepje.

5

Sanitaire [eco] vloeistof

Sanitaire vloeistof in de toiletcassette voorkomt onaangename geurtjes en helpt ontlasting en toiletpapier afbreken. Er is ook een ecologische variant verkrijgbaar.

6

Speciaal wc-papier

Er bestaat zowaar speciaal wc-papier voor een cassettetoilet. Het is zacht en lost heel makkelijk op, waardoor je in vergelijking met normaal wc-papier veel minder snel last hebt van verstoppingen in het toilet of de afvoer.

7

Een gaschecker

De inhoud van de gasfles kun je meten met een speciaal apparaatje. Zet ’t loodrecht tegen de fles aan en het led-scherm geeft de vulstand aan. Geschikt voor flessen van staal en aluminium, maar niet voor hervulbare tank-gasflessen.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar het laatste kampeernieuws?

 • Lees meer in ACSI FreeLife
 • 3 nummers voor slechts € 12,95
 • Loopt automatisch af
Probeer nu
8

Een goede lamp

Op zwoele avonden voor je camper of caravan is een campinglamp onmisbaar. Het is belangrijk dat de lamp fel genoeg is om bij te lezen, maar ook genoeg sfeer geeft. Ook is het handig als je de lamp kunt ophangen.

9

Een rol tape

Ducttape of powertape komt áltijd van pas, dus ook op de camping. Ideaal voor provisorische reparaties. Extreem stevig, watervast en afdichtend. Je kunt heel makkelijk met de hand stukken afscheuren en het plakt als een tierelier.

10

Een bijvuller

Met een vulkan van polyethyleen heb je de schoonwatervoorraad zo bijgevuld. Ideaal!

11

Een bezem

Een bezem is onmisbaar op de camping. Met een tentbezem is jouw (voor)tent zo weer schoon.

12

Een compacte waterslang

Als er een schoonwaterkraan in de buurt is, komt een slang goed van pas. Een compacte haspel met standaard aansluitingen is ideaal voor op reis.

13

Een slim schoonwaterdeksel

Heel handig is een schoonwaterdeksel met slangaansluiting die past op de gangbare vulopeningen met bajonetsluiting. Geschikt voor watertanks met en zonder overloop, want het geveerde dichtoppervlak laat al bij geringe overdruk in de tank lucht en water automatisch via de vulopening wegstromen.

14

Een afvoerslang

Als de standplaats over een eigen afwatering beschikt, komt een afvoerslang van pas. De afvoer van de vuilwatertank kan dan permanent open blijven, waardoor het water gewoon wegstroomt.

15

Een waterontkiemer

Een waterontsmetter zorgt er met zilverionen voor dat helder drinkwater goed blijft en gedurende zes maanden algen geen kans krijgen. In twee uur tijd worden bacteriën onschadelijk gemaakt, zonder dat de smaak wordt aangetast. Eén fles van 100 milliliter is goed voor 1000 liter drinkwater.

16

Extra haringen

Voortenten en luifels fixeer je met haringen. Het is altijd handig om een aantal extra haringen te hebben. Je kunt kiezen voor een starterskit met daarin een aantal haringen, hakenclips en een opberghoes.

Tot slot:

 • Bespaar niet op kwaliteit. De basisuitrusting om te gaan kamperen gaat jarenlang mee.
 • Berg je spullen veilig én overzichtelijk op. Stop bijvoorbeeld alle spullen per thema in een transportbox (wasser, energie…).
 • Hou je ogen open. Elk jaar komen er nieuwe, handige accessoires op de markt. Hou de catalogi en internet in de gaten.

Praat mee

 1. M

  Een vrij goed opsomming voor de beginnend kampeerder met de caravan. Jammer dat bepaalde links niet meer werken, omdat de betreffende pagina’s niet meer bestaan.

  Reageer
  1
  0
 2. GB
  G.F. Beelen

  Ervaring door veel winterkamperen met de caravan heeft mij geleerd, dat ook een föhn daarbij onmisbaar is, om b.v. een bevroren afvoerleiding onder de caravan te ontdooien of na dooi overdag s’ nachts in de rail vastgevroren voortentdoek los te maken. M.vr.gr.

  Reageer
  2
  0
 3. N

  Bedankt voor deze overzichtelijke lijst. Het is zonder lijst erg makkelijk om dingen te vergeten. De haspels vergeet ik zelf bijna altijd.

  Reageer
  0
  0
 4. GB
  G C van den Berg

  app primagaz easyblue inhoudsmeter werkt prima.
  begin wel met een volle fles.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: 16 essentiële kampeerbenodigdheden

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht