ACSI FreeLife

Menu

16 essentiële kampeerbenodigdheden

Uit het enorme assortiment kampeeraccessoires hebben we een basispakket van handige, soms onmisbare hulpstukken voor je samengesteld.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
4
4
ReactiesPraat mee

De schade: zo’n € 500, afhankelijk van de merken die je kiest. Voor deze prijs heb je onmetelijk veel gemak op reis, en de spullen gaan jaren mee.

16 x onmisbaar

1

Stevige oprijblokken

Oprijblokken komen van pas als je met je camper op oneffen terrein moet staan. Klassieke blokken (€ 29,95 via obelink.nl)overbruggen een hoogteverschil tot zo’n 10 centimeter en torsen tot acht ton. Relatief nieuw zijn ronde oprijblokken (€ 33 via oprijblokken.nl) waar je makkelijker op kunt rijden omdat ze geen ‘treden’ hebben, wat meteen ook je banden ontziet. Let op: voor dit type moet de camper minstens 28 centimeter hoog op zijn poten staan.

2

Vier handige steunplaten

Zachte ondergrond? Deze steunplaten van hoogwaardige kunststof (€5,95 via reinders-rekreatie.nl) voorkomen dat de uitdraaisteunen van je caravan of camper wegzakken. Met handige handvatten.

3

Een extra adapterkabel

Voor de aansluiting aan je voertuig heb je een extra adapterkabel nodig (€ 29,99 via dewitschijndel.nl). Deze rubberkabel van 20 meter heeft een CEE-stekker voor de stroomafname van de kabeltrommel en een CEE-hoekkoppeling met aan de andere kant een gewoon stopcontact voor de buitenaansluiting aan de camper.

4

Een stevige kabeltrommel

Bespaar niet op een kabeltrommel en kies voor een robuuste, regenbestendige uitvoering met CEE-kampeerstekker en temperatuurbeveiliging (€ 155 via conrad.nl). De versie in de link heeft behalve een CEE-aansluiting nog twee gewone stopcontacten, alle beschermd met een klepje.

5

Sanitaire [eco] vloeistof

Sanitaire vloeistof in de toiletcassette voorkomt onaangename geurtjes en helpt ontlasting en toiletpapier afbreken. Ook in ecologische variant verkrijgbaar (vanaf € 12,95 via kampeertotaal.nl).

6

Speciaal wc-papier

Er bestaat zowaar speciaal wc-papier voor een cassettetoilet (€ 3,95 voor vier rollen via kampeertotaal.nl). Het is zacht en lost heel makkelijk op, waardoor je in vergelijking met normaal wc-papier veel minder snel last hebt van verstoppingen in het toilet of de afvoer.

7

Een gaschecker

De inhoud van de gasfles kun je meten met dit speciale apparaatje (€ 69,99 via dewitschijndel.nl). Zet ’t loodrecht tegen de fles aan en het led-scherm geeft de vulstand aan. Geschikt voor flessen van staal en aluminium, maar niet voor hervulbare tank-gasflessen.

8

Een goede lamp

Op zwoele avonden voor je camper of caravan is een campinglamp onmisbaar (€ 19,99 via conrad.nl). De afgebeelde versie kun je in elkaar schuiven en bevat een lithiumaccu die je handmatig kunt opladen met een zwengel. De led-lamp van 1 watt heeft twee standen, de rubberpootjes zorgen dat de lamp stevig blijft staan.

9

Een rol tape

Duct tape of powertape komt áltijd van pas, dus ook op de camping (€ 9,99 via praxis.nl). Ideaal voor provisorische reparaties. Extreem stevig, watervast en afdichtend. Je kunt heel makkelijk met de hand stukken afscheuren en het plakt als een tierelier.

10

Een bijvuller

Met een vulkan (€ 11,95 via veneboercamping.nl) van polyethyleen heb je de schoonwatervoorraad zo bijgevuld. Deze kan bevat 10 liter en heeft een grote vulopening van 80 millimeter doorsnee. Dankzij de twee handvatten is de kan makkelijk op te tillen. De tuit heeft een ventilatiekanaal, waardoor het water er probleemloos uitstroomt.

11

Een bezem

Een bezem (€ 6,50 via kampeer-gigant.nl) is onmisbaar op de camping. De borstelbreedte kun je handmatig verbreden van 19 naar 26 centimeter. Dankzij de telescoopsteel kun je de bezem heel makkelijk opbergen. Inclusief blik.

12

Een compacte waterslang

Als er een schoonwaterkraan in de buurt is, komt een slang goed van pas. Deze compacte haspel met standaard aansluitingen (€ 20,95 via dewitschijndel.nl) is ideaal voor op reis. De slang is 15 meter en het geheel weegt slechts een kilo.

13

Een slim schoonwaterdeksel

Heel handig is een schoonwaterdeksel met slangaansluiting (€ 14,18 via campingwarenhuis.nl) die past op de gangbare vulopeningen met bajonetsluiting. Geschikt voor watertanks met en zonder overloop, want het geveerde dichtoppervlak laat al bij geringe overdruk in de tank lucht en water automatisch via de vulopening wegstromen.

14

Een afvoerslang

Als de standplaats over een eigen afwatering beschikt, komt een afvoerslang van pas. De afvoer van de vuilwatertank kan dan permanent open blijven, waardoor het water gewoon wegstroomt. De slang is bijvoorbeeld verkrijgbaar in vijf meter (€ 13,95 via veneboercamping.nl).

15

Een waterontkiemer

Een waterontsmetter (€ 12,95 via bergfreunde.nl) zorgt er met zilverionen voor dat helder drinkwater goed blijft en gedurende zes maanden algen geen kans krijgen. In twee uur tijd worden bacteriën onschadelijk gemaakt, zonder dat de smaak wordt aangetast. Eén fles van 100 milliliter is goed voor 1000 liter drinkwater..

16

Extra haringen

Voortenten en luifels fixeer je met haringen. Deze starterkit (€ 63,95 via peggypegshop.nl) bevat 50 schroefharingen in twee groottes, 30 haken, 2 steenboren en een handige combi-tool, alles netjes verpakt in een meegeleverde hoes.

 

Tot slot:

 • Bespaar niet op kwaliteit. De basisuitrusting om te gaan kamperen gaat jarenlang mee.
 • Berg je spullen veilig én overzichtelijk op. Stop bijvoorbeeld alle spullen per thema in een transportbox (wasser, energie…).
 • Hou je ogen open. Elk jaar komen er nieuwe, handige accessoires op de markt. Hou de catalogi en internet in de gaten.

Praat mee

 1. M

  Een vrij goed opsomming voor de beginnend kampeerder met de caravan. Jammer dat bepaalde links niet meer werken, omdat de betreffende pagina’s niet meer bestaan.

  Reageer
  1
  0
 2. GB
  G.F. Beelen

  Ervaring door veel winterkamperen met de caravan heeft mij geleerd, dat ook een föhn daarbij onmisbaar is, om b.v. een bevroren afvoerleiding onder de caravan te ontdooien of na dooi overdag s’ nachts in de rail vastgevroren voortentdoek los te maken. M.vr.gr.

  Reageer
  2
  0
 3. N

  Bedankt voor deze overzichtelijke lijst. Het is zonder lijst erg makkelijk om dingen te vergeten. De haspels vergeet ik zelf bijna altijd.

  Reageer
  0
  0
 4. GB
  G C van den Berg

  app primagaz easyblue inhoudsmeter werkt prima.
  begin wel met een volle fles.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: 16 essentiële kampeerbenodigdheden

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation