ACSI FreeLife

Menu

11 doe-het-zelftips voor op de camping

Goede kampeeraccessoires hoeven niet duur te zijn. Met deze elf slimme ideeën maak je praktische accessoires zelf, en ze kosten je bijna niets.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer

11 doe-het-zelftips

1

Poncho van een vuilniszak

Echt chic is deze poncho niet, maar wel heel erg praktisch. Wanneer het hoost op de camping is deze bijzonder compact verpakte regenjas goud waard.

2

Blik voor de wc-rol

Té vochtig toiletpapier doet zijn werk niet naar behoren. Wie de rol droog wil houden en/of het niet prettig vindt om ermee over de camping te lopen, stopt de rol in een koffieblik. Lavazzo bijvoorbeeld of Illy als je echt heel goed voor de dag wilt komen.

3

Vampierverschrikker

Hij verdreef graaf Dracula en helpt ook tegen bloedzuigers. Pers uit knoflooktenen een aromatische olie die je al dan niet vermengd met water hetzij kunt consumeren hetzij opbrengen als beschermend parfum. Waarschuw in beide gevallen vooraf je medekampeerders.

4

Muffindeksels

Papieren muffinbakjes zien er niet alleen heel leuk uit, ze kunnen ook goede diensten bewijzen als je ze op volle glazen plaats. Ze houden dan niet alleen insecten buiten je drankje, maar voorkomen ook dat iemand anders jouw glas pakt.

5

Zweedse fakkel

Zo efficiënt maken ze in de Scandinavische landen een kampvuurtje in één blok van een boomstam. Het hoogovenprincipe in miniformaat. Je kunt een gat boren in de boomstam, maar je kunt hem ook splijten zoals aangegeven op de foto’s (A, B en C) om hem vervolgens weer in elkaar te puzzelen (D) en met een ijzerdraadje vast te zetten. Vergeet het luchtgat niet.

Zweedse fakkel

6

Wegwerpbarbecue

Waarom geld besteden aan een barbecue? A. Knip een blik in. B. Klap de stroken om. C. Bekleed het geheel met aluminiumfolie. Laat voor een handvat de bovenkant van een van de stroken onbedekt en buig deze omhoog.

7

Kruidenverpakking

Culinaire kampeerders willen ook op reis smakelijk eten en verpakken hun kruiden in plastic snoepdoosjes (bijvoorbeeld die kleine TicTac doosjes).

8

Duurbrander

Gasaansteker vergeten? Geeft niets. Nacho Chips kunnen heel goed als aansteker functioneren. En omdat je ze niet allemaal nodig hebt, kun je tijdens het aansteken alvast wat snacken.

9

Breekvast

Glaswerk moet voorzichtig vervoerd worden of het nu in je rugzak is of in je caravan of camper. Wikkel glazen in theedoeken, want die moeten toch ook mee.

10

Leeslamp

Een voorhoofdlamp is geschikt om in het donker te lopen, maar niet om mee te lezen. Als je hem omgekeerd om een plastic flesje bindt, krijg je prettig leeslicht.

11

Satékaars

Verlichting door middel van satéprikkers? Het kan. Echt waar! Steek de prikker in de onderkant van een kaars … et voilà … verlichting voor een sfeervolle avond op de camping.

Tekst: MPS, Sophia Pfisterer

Praat mee

Praat mee: 11 doe-het-zelftips voor op de camping

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation