ACSI FreeLife

Menu

V&A: Wat is de waarde van mijn Avento-caravan uit 2001?

De dagwaarde van je auto kan je eenvoudig online checken, maar hoe zit het met de waarde van je caravan? P. Snip uit Beilen heeft een Avento Premier 395 TL uit 2001 en wil graag weten wat de waarde is van deze caravan.

Auteur
Joop Stam
Datum
3
3
ReactiesPraat mee
Joop

Antwoord van Joop:

Jammer genoeg is waardebepaling uit een boekje niet meer mogelijk vanwege de leeftijd van de caravan. Een caravan van meer dan tien jaar oud vind je niet meer terug in de waardetabellen. Een caravan van tien jaar en ouder is normaal gesproken vrijwel afgeschreven.

Gunstige invloed op waardebepaling

Je mag ‘m verzekeren, maar bij schade zal er van vergoeden niet veel komen. Dat geeft wel een indicatie over de tweedehands prijzen van een caravan van twintig jaar oud. Jullie caravan moet destijds omgerekend ruim 14.000 euro hebben gekost en is van een gerenommeerd, maar niet meer bestaand Nederlands merk (Avento). Dat kan een gunstige invloed hebben op de waardebepaling.

‘Wat een slimmerik er voor vraagt’

Veelal, maar niet altijd, is de hoogte van de nieuwprijs een indicatie van de tweedehands vraagprijs bij vergelijkbare modellen. De prijs van een tweedehands caravan die ouder is dan tien jaar, is een spel ‘van wat een slimmerik er voor vraagt en de potentiële koper ervoor wil geven’.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

 1. MS
  Mariette van Santen

  Wie kan mij wat vertellen over het spontaan loslaten van mijn grote voorraam van mijn geliefde Avento van 20 jaar oud De dubbele gedeeltes zijn losgelaten. Is dit te repareren en zo ja op wat voor manier. Mijn caravan staat bij de NCC in Zeewolde . Met vriendelijke groet, Mariette

  Reageer
  0
  0
 2. SR

  Wij hadden in 1975 een chateau cantata 938 gekocht als show model. Voor die tijd hebben wij een 200.000 bfr aan betaald. In 2006 terug verkocht voor 2500 €. Op prijzen kan men zich vergissen. Wel altijd goed onderhouden en eenmaal per jaar opgepolierd.

  Reageer
  0
  0
 3. LE
  Luc Essing

  Wij hadden een Fendt Platin met een Diamant uitvoering en bj, 2001, met een Isabella Ambassador voortent.
  Deze Caravan hebben wij in 2011 ingeruild en ontvingen daarvoor nog € 8500,– De Dealer was er verguld mee want zoals hij opmerkte, alles is nog als nieuw, zelfs de Tent, welke wij in Denemarken hadden gekocht om de door ons gewenste kleurstelling en die was niet in Nederland te verkrijgen. Dus na 10 jaar afgeschreven vind ik wel erg overdreven en buiten de werkelijkheid.
  Wel hebben wij deze zeer goed onderhouden en om de twee jaar een vochtmeting laten doen alsmede een onderhoudsbeurt.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: V&A: Wat is de waarde van mijn Avento-caravan uit 2001?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht