ACSI FreeLife

Menu

Vergelijking: topmodellen van Eriba, Fendt en Tabbert

In de topklasse willen caravanfabrikanten graag laten zien wat ze in huis hebben om kampeerders te verleiden. Wat bieden de topmodellen van de merken Eriba, Fendt en Tabbert in dit segment? Een vergelijking van de crème de la crème.

Auteur
Bianca van Steenbergen
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
Eriba Fendt Tabbert DSCF1949

Het beste van het beste

Caravans uit de topklasse zijn letterlijk een klasse apart. De Diamant is al decennialang de favoriet van Fendt, de Tabbert Puccini is de waardige opvolger van de legendarische Baronesse en met de Touring 820 heeft Eriba onlangs laten zien dat je een cult-reeks kan bekronen met een topmodel. Een vergelijking in dit hoogste caravansegment is eigenlijk nauwelijks mogelijk. Want de Diamant en de Puccini zitten qua prijs, formaat en constructie dicht bij elkaar, maar de Touring steekt daar met kop en schouders bovenuit.

Dat zie je meteen aan de carrosserie: de zilverkleurige opbouw op een tandemas met donkere ruiten maakt van de 820 een absolute blikvanger. De Touring is iets hoger dan ‘normale’ caravans, maar ook iets smaller. Bijzonder genoeg is de Touring handgemaakt met een stalen frame in een kooiconstructie. Eriba gebruikt hier nog de opbouwconstructie die tot 2019 voor de Nova kenmerkend was. Deze Pual-technologie in het dak (en styropor in de wanden) wordt beschouwd als de beste caravan-constructiemethode qua stabiliteit en duurzaamheid.

De XXL-versie van de legendarische Touring lijkt helemaal uit een stuk te zijn gegoten. In 2020 kwam Fendt met iets spectaculairs aan de voor- en achterzijde, met een conventionele caravanconstructie in sandwichtechniek met houten geraamte ertussen. Het hagelwerende dak van vezelversterkte kunststof is een optie. De Tabbert heeft dit standaard, de voor- en achterkant zijn modern, maar meer ingetogen dan de Fendt. De bouwtechniek volgt ook hier de bekende weg, maar het dak is nu begaanbaar.

Voor stellen

We hadden de beschikking over deze drie modellen met een lengte tussen 650 en 700 centimeter in een reisklare uitvoering voor stellen. Terwijl de instapprijzen voor de Tabbert 550 E en Fendt 560 SG in de brochure bij respectievelijk € 36.960 en € 38.400 liggen, beginnen de prijzen van de Touring 820 bij ruim het dubbele daarvan. Maar dat wordt deels gecompenseerd door betere uitrusting, want met extra opties gaan de twee goedkopere caravans ook royaal over de € 45.000 heen. En je kunt sommige opties van de Touring 820 helemaal niet bestellen bij Tabbert en Fendt. Maar ook de Eriba is verder ‘aangekleed’ en gaat dan over de € 90.000 heen. Dat is serieus veel geld, maar wat krijg je daar nu eigenlijk voor? In alle gevallen een statussymbool, en de ambiance en het comfort zijn in alle drie de testkandidaten van topklasse.

Lees verder

Meer lezen over de verschillen in het design, de zitgroep en de bergruimte van de Touring 820, de Diamant 560 SG en de Puccini 550 E 2,5? Bestel ACSI FreeLife Magazine 6-2021. Hierin vind je ook de specificaties van deze drie topcaravans.

Bestel magazine

Praat mee

 1. B

  Dit is appels met peren vergelijken, had dan de eriba nova als vergelijking genomen,dit slaat nergens op, ga dan de touring 820 vergelijken met de air stream

  Reageer
  2
  0
 2. GL
  Gerard van Leiden

  Dit zijn caravans voor miljonairs

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Vergelijking: topmodellen van Eriba, Fendt en Tabbert

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht