ACSI FreeLife

Menu

Vakantie met Bürstner Premio 490 TK

De Bürstner Premio 490 TK is een klassiek model in een nieuw jasje. De indeling met een grote rondzitgroep achterin en stapelbedden en een dinette langs de zijwand voorin de wagen was in de jaren ’90 zeer populair, maar is sindsdien door andere indelingen verdrongen. Bürstner brengt hem weer terug in de Premio 490 TK.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Burstner Premio1

Signalement

Merk
Bürstner
Model
Premio 490 TK
Onderstel
V-chassis met rubbergeveerde Al-Ko geknikte Euro Delta-as
Banden
Radiaalbanden 185 R 14 C
Testjaar
2013
Gewicht
Leeggewicht 980 kg, max. toelaatbaar gewicht 1360 kg
Basisprijs
16780

De indeling van de Bürstner Premio 490 TK

Dat de indeling op een gegeven moment aan populariteit heeft verloren, is vast en zeker te wijten aan het feit dat de ouders in de omgebouwde zitgroep moeten slapen. De fabrikant lost dit bij de Bürstner Premio handig op, want de ruime zitgroep laat zich in een handomdraai in een comfortabel tweepersoonsbed ombouwen zonder dat er grote oneffenheden in het ligoppervlak ontstaan.

Dat de gezinscaravan onder de duizend kilogram blijft, is echter van een veel grotere betekenis. Ondanks de vijf slaapplaatsen is de Bürstner Premio 490 vrij ruim bemeten. Andere pluspunten zijn stevige stapelbedden, een kledingkast in de kinderkamer en de dinette waarin je als gezin gezellig samen kunt zitten. Ontbreekt het ook nog ergens aan bij deze familievriend?

Testfamilie

In het december-januari nummer van ACSI FreeLife magazine lees je hoe de caravan de testfamilie is bevallen.

bestel magazine

 

Praat mee

Praat mee: Vakantie met Bürstner Premio 490 TK

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht