ACSI FreeLife

Menu

Tweedehands span: Mercedes & Tabbert

Steeds vaker kiezen kampeerders voor een tweedehands caravancombinatie. Maar waar moet je bij de aankoop van zo’n tweedehands span zoal op letten? ACSI FreeLife zoekt het uit en stelt je voor aan het koppel Mercedes Benz ML en Tabbert Vivaldi.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
tweedehands

Signalement

Merk
Mercedes en Tabbert
Model
Benz ML en Vivaldi
Testjaar
2016

De Mercedes-Benz M-Klasse en Tabbert Vivaldi maakten in 2005 korte metten met hun voorgangers en vertegenwoordigen de luxeklasse. Zelfs al koop je een tweedehands span dan krijg je nog steeds heel veel luxe voor je geld.

Tabbert

Toen Tabbert aan het begin van het vorige decennium zijn edele modellen voortzette, werd de Vivaldi van doorslaggevend belang voor het succes. De opvolger van de Comtesse deed de barokke dame snel vergeten. Vanaf seizoen 2007 volgden alle modellijnen optisch het luxesegment, ook de Vivaldi.

Sinds 2012 baadt de Vivaldi in moderne gezelligheid. De warme houttonen, fijne metalen accenten en gemarmerde werkbladen verlenen de caravan een heel verzorgd voorkomen, een toonbeeld van de hogere middenklasse. Technisch is de caravan dik in orde. De lattenbodems zijn zonder uitzondering voorzien van schotels, alle leidingen zijn goed verlegd en de aftapkranen en boiler zijn perfect beschermd.

Mercedes ML

En dan de trekauto. De ML, zoals de M-Klasse officieel heette, onderging in 2005 een radicale metamorfose. In plaats van de robuuste framebouwwijze kreeg de intern W 164 genoemde auto de zelfdragende carrosserie van een echte SUV.

De nieuwe 6 cilinder-motor verving de onverwoestbare 5 cilinder-diesel. Een enorme stap voor de sindsdien erg succesvolle SUV, ook al sprong de prijs opeens ook omhoog.

Vanaf 2006 kon de M-Klasse standaard worden geleverd met de nieuwe 7G-Tronic, een automaat met zeven versnellingen. De offroadtechniek was niet meer standaard aan boord, wel nog kon je het sperdifferentieel en onderrijbescherming als optie bestellen.

Rijcomfort

Het rijcomfort van de M-Klasse met aanhanger is heel goed, van oneffenheden in de weg heb je geen last. Hetzelfde geldt voor snelle bochten en bewegingen van de aanhanger, die voel je vooraan nauwelijks.

Overweeg jij nu ook ‘om tweedehands te gaan? In ACSI FreeLife 7-2016 vind je nog veel meer ins en outs over de tweedehands span Mercedes Benz & Vivaldi. Bovendien kun je via onze website alvast rondkijken of je jouw gewenste tweedehands combinatie al kunt vinden.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Tweedehands span: Mercedes & Tabbert

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht