ACSI FreeLife

Menu

Truma Mover XT versus Al-Ko Mammut

Rangeersystemen zijn heel geliefd bij caravanners. In de topklasse vinden we de Al-Ko Mammut en de nieuwe, extra lichte Truma Mover XT. Tijd om ze eens tegenover elkaar te zetten en te zien wie deze strijd wint.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Al-Ko en Truma
Model
Mammut en XT
Onderstel
Al-Ko-chassis met M-aanduiding sinds 2010, andere varianten onderbouw (Al-Ko) en alle gangbare chassis, voor of achter de as, onderbouw (Truma)
Testjaar
2014
Basisprijs
1900

Mover; een algemeen begrip voor rangeersysteem

Jarenlang gold de Truma Mover als hét rangeersysteem. Het woord ‘mover’ is zelfs een algemeen begrip geworden voor alle rangeersystemen. Erna kwam Al-Ko met zijn Mammut, een geduchte concurrent voor Truma in het topsegment. Nu laat Truma weer zijn tanden zien en introduceert de nieuwe Mover XT.

Beide zijn rangeersystemen van de bovenste plank – tegen navenante prijzen. Zo betaal je rond de € 2000 voor de nieuwste versie van de Mammut, en voor de Mover XT een paar honderd euro meer. De noodzakelijke accu en oplader zijn hierbij inbegrepen, en tevens de inbouw door de vakman.

In de praktijk

Hoe doen beide rangeersystemen het in de praktijk? We hebben het getest op een speciaal testparcours en ook op de camping. Daarbij is gekeken naar de filosofie achter de techniek, het bedieningsconcept en het gebruiksgemak.

De Mammut scoort met zijn prijs en simpele montage en de Mover XT met zijn stroomverbruik en lagere gewicht. Flinke verschillen zijn te bespeuren bij de afstandsbedieningen.

Alle verschillen

In het februari/maart nummer van ACSI FreeLife magazine hebben we alle verschillen voor je op een rijtje gezet. In een overzichtelijk schema zie je precies hoe de twee rangeersystemen zich tot elkaar verhouden. Wat krijg je voor je geld? Hoeveel wegen de systemen? Hoe werkt de bediening? Is de handleiding duidelijk?

Duidelijk is in elk geval dat beide rangeersystemen zonder problemen inparkeren en 360° draaien, dus komt het aan op de details. Door onze vergelijkingstest kun je gemakkelijk bepalen welke mover het meest bij jouw wensen in de buurt komt.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Truma Mover XT versus Al-Ko Mammut

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation