ACSI FreeLife

Menu

Testvideo: Adria Altea 542 PH

De videoproductie van ACSI FreeLife breidt uit! Naast de testvideo’s van de trekauto’s vind je op deze website vanaf nu ook testvideo’s van nieuwe caravanmodellen. In het tweede deel keert ACSI FreeLife de Adria Altea 542 PH binnenstebuiten.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Adria Altea 542 PH

Signalement

Merk
Adria
Model
Altea 542 PH
Testjaar
2019
Gewicht
Leeggewicht 1.105 kg, rijklaar gewicht 1.185 kg, max. toelaatbaar gewicht 1.400/1.500 kg
Basisprijs
€ 17.995

De Adria Altea 542 PH is voorzien van een eindkeuken, een queensbed en meer dan genoeg laadruimte. Dat is bepaald niet slecht voor een instapmodel van bijna 18 mille. In hoeverre gaat deze luxe ten koste van het leefklimaat? Redacteur Katinka test het uit.

Action, Adora, Alpina, Altea en Aviva

Samen met de Action, Adora, Alpina en Aviva vormt de Altea een van de vijf caravanseries van het Sloveense merk Adria. De Altea is verkrijgbaar in negen indelingen, waarvan de 542 PH de op één na langste is. De 542 PH is een tweepersoons caravan van ruim 6 meter lang met polyester dak en hamerslag aluminium zijwanden.

Maximaal toelaatbaar gewicht verhogen

De instapper heeft een laadvermogen van 395 kilogram. Dat komt neer op een maximaal toelaatbaar gewicht van 1.500 kilogram. Is dat meer dan dat je auto mag trekken? Dan hoef je niet op zoek naar een andere trekauto en kan je het maximaal toelaatbare gewicht op je kenteken laten aanpassen naar bijvoorbeeld 1.400 kilogram.

Met deze aanpassing mag je vierwieler de Altea toch trekken. Let er wel op dat je dan 100 kilogram minder mag meenemen. En dat is een beetje zonde in een caravan met zoveel laadruimte.

Wat een bed

Tijd om naar binnen te gaan. Het eerste wat me opvalt, is het queensbed van 196 bij 154 centimeter dat eruit ziet alsof ik in een luxe hotelkamer ben en vraagt om een onmiddellijke matrastest. Ik loop naar rechts en plof neer op het koninklijke bed.

Extra steun

De koudschuim matras ligt weliswaar wat anders dan ik had gedacht. De matras is eerder te hard dan te zacht. Dat ben ik niet gewend. Als ik bijna in dromenland ben, merk ik dat dit matras extra steun geeft. Als buikslaper word ik thuis weleens wakker met een zere onderrug. Daar heb ik op dit matras geen last van.

Met zo’n ruim en comfortabel bed zou je bijna vergeten dat je kampeert. Helemaal als je het slaap- en leefgedeelte van elkaar scheidt. Dat kan eenvoudig met de schuifwand. Op de twee legplanken achter het hoofdeind kun je genoeg spulletjes kwijt.

Testvideo

Wil je deze Adria Altea weleens van binnen zien? Bekijk dan onze exclusieve testvideo waarin redacteur Katinka je rondleidt in en rondom deze ruime instapper. De video van de Kabe Classic 470 XL KS is hierboven te bekijken. Daarnaast kun je deze video bekijken op het ACSI YouTube-kanaal en in de ACSI Magazines app.

De video’s vormen een aanvulling op de leeftest in ACSI FreeLife magazine. In deze filmpjes geeft redacteur Katinka, Timo of Sander een impressie van de testcaravan. Ben je daarnaast nieuwsgierig wat de redactie verder nog is opgevallen aan deze Adria-caravan? In ACSI FreeLife 3-2019 lees je het hele verhaal.

Bestel magazine

Praat mee

 1. T

  Prima en mooie caravan.
  Minpunt; twee (gewone) fietsen op de dissel leverde een te hoge kogeldruk op >100 kg. Het reservewiel verplaatst achter de achteras onder de caravan (€250,=) Helaas nog teveel kogeldruk.
  De voortent en stokken liggen nu achterin de caravan om tegenwicht te bieden. Geeft hinder tijdens het reizen.
  Misschien de watertank vullen om precies op de 80 kg kogeldruk te komen.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Testvideo: Adria Altea 542 PH

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht