ACSI FreeLife

Menu

Test: Sprite Cruzer 492 SR

Groot-Brittannië is de bakermat van de caravan. De exemplaren die er tegenwoordig worden gebouwd, vallen op door een paar eigenwijze Britse eigenschappen. Wat maakt de Sprite Cruzer uniek?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
2
2
ReactiesPraat mee

Signalement

Merk
Sprite
Model
Cruzer 492 SR
Onderstel
Al-Ko chassis met geknikte rubbergeveerde as
Banden
195/70 R 15 C LI 104 banden met aluminium velgen
Testjaar
2014
Gewicht
Leeggewicht 1250 kg, maximaal toelaatbaar gewicht 1500 kg
Basisprijs
21695

Engelse caravans zijn lekker eigenwijs. Ze hebben bijvoorbeeld drie vensters voorin. Of een zitgroep die altijd in de voorkant is geplaatst. En een oven in de keuken. Mmm, dat maakt ons nieuwsgierig. Reden genoeg dus om het vlaggenschip van Sprite, de Cruzer 492 SR, eens nader in ogenschouw te nemen.

Sprite Cruzer; met panoramaraam

Wanneer de voorkant geen drie vensters zou hebben en het karakteriserende sunroof (een groot panoramaraam in het plafond) zou ontbreken, dan zou deze caravan eruitzien alsof hij van het vasteland komt. Aan de buitenkant vallen slechts een paar kleine afwijkingen op, zoals de van de zijkant bedienbare uitdraaisteunen aan de voorkant en een grotere deurvergrendeling.

Zoek de verschillen

Verder is alles net als bij caravans van het vasteland: een onderstel van Al-Ko met anti-slingerkoppeling, uitklapvensters, kunststofdelen en stevige rangeergrepen. Binnen valt ons oog op het woongedeelte voorin. Typisch voor Engelse caravans zijn de twee lange sofa’s met lage rugleuningen, die uitgeklapt kunnen worden tot een groot comfortabel bed.

Helemaal voorin staat verder een commode met schuifladen en een uitschuifbare plank en uitrolbare lattenbodem. Een tafel lijkt te ontbreken, maar die is vastgezet onder het rechter bedframe en hij kan door middel van de uitklapbare poten tussen de sofa’s worden opgesteld.

Alle vensters, behalve het sunroof, kunnen open, wat natuurlijk goed is voor de ventilatie en het leefcomfort in de caravan. Het meubilair is in dit lichtgekleurde decor niet bepaald een blikvanger, maar het is solide en ziet er huiselijk uit. Legplanken onder de bovenkastjes ontbreken.

Hoe is het slaapcomfort? En hoe uitgebreid is de standaarduitrusting? Dit lees je in het artikel in ACSI FreeLife augustus/september.

bestel magazine

 

 

Praat mee

 1. AG

  Sprite cruzer zeer fijne en degelijke caravan heb de onze op een vaste plek staan zeer goede verwarming we wonen er bíjna in degelijkheid is top.

  Reageer
  2
  0
 2. JV
  J.M. Videler

  Kan iemand mij aangeven tot welk gewicht de ALKO torsievering geschikt is onder de 492SR

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Test: Sprite Cruzer 492 SR

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation