ACSI FreeLife

Menu

Test Knaus Lifestyle 550 LK

Knaus herziet de Lifestyle en brengt hem opnieuw uit met een gedraaide indeling en nieuwe details. Hoe bevalt deze levensstijl?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Knaus
Model
Lifestyle 550 LK
Onderstel
Al-Ko met Euro Delta-as
Banden
185 R 14 C
Testjaar
2014
Gewicht
Rijklaar gewicht 1330 kg, max. toelaatbaar gewicht 1700 kg
Basisprijs
19716

De eerste Lifestyle dateert van zes jaar geleden. Toen was er de Deseo Lifestyle die nog door Eifelland gebouwd werd.

Met hulp van experts en redacteuren

De indeling was totaal nieuw en spraakmakend. Een grote loungebank en een bijna vrijstaand keukenblok met aansluitende bar en vier zitplaatsen zorgden voor een volledig nieuw woongevoel in de caravan. Wat betreft de details waren de testexperts teleurgesteld. Swen Dluzak, productmanager van Knaus, vroeg de experts en redacteuren van het Duitse magazine Camping, Cars & Caravans om raad. Later volgde er nog een ronde waarbij er verdere wensen en verbeteringsvoorstellen konden worden geuit.

Het was voor hen een spannend moment om de caravan begin 2014 voor de eerste keer binnen te stappen. Bij het binnentreden was voor de experts meteen zichtbaar dat de wensen en voorstellen hun weg naar het definitieve model gevonden handen.

Knaus Lifestyle leeftest

Tijd voor een leeftest, want er moet tenslotte wel beoordeeld worden of het ontwerp verder gaat dan alleen het uiterlijk. Holger (44), Tanja (39), Florian (13) en Linda (13) Koch gingen in augustus met de Knaus Lifestyle kamperen op Camping Union Lido in het Italiaanse Cavallino, Venetië.

Holger: “Met een standaard laadvermogen van 170 kilogram is er in verhouding opbergruimte in overvloed. Gelukkig is dat geen probleem, omdat de testcaravan een opwaardering van het maximum totaalgewicht heeft tot 1700 kilogram. Rijtechnisch is de Lifestyle zeker overtuigend. Hij ligt als een blok op de weg achter de Chrysler 300C Touring.”

De verwarming en de ruimte

“Bij een tussenstop aan de Ossiacher See en na een zeer frisse nacht hadden we  ͗͗s morgens gelijk de gelegenheid om de verwarming te testen. De verwarming had voldoende capaciteit en veranderde de binnenruimte snel in een gezellige en behaaglijke eenkamerwoning, waarin ook een vierkoppig gezin met slecht weer tijd kan doorbrengen zonder elkaar in de weg te zitten.

We verheugden ons steeds weer over het enorme gevoel van ruimte dat we in de caravan hadden en over de daadwerkelijk aanwezige bewegingsvrijheid. Zelfs de kleine toiletruimte volstaat prima, ook al zit je wat krap op het toilet.”

Kleine reparatie

“De losse barkrukken kun je plaatsbesparend opstapelen en hebben we tijdens de rit veilig aan de tafel verankerd. Bij onze testcaravan zorgde het gewicht van de stoelen er echter voor dat de tafel losraakte van de bevestigingsschroeven aan het keukenblok. Deze kleine schade was echter snel met een set grotere schroeven uit de bouwmarkt en wat houtlijm verholpen.

Afgezien van deze reparatie trad er gedurende de gehele duur van de test geen schade meer op. We waren trouwens enthousiast over de in deze prijsklasse niet vanzelfsprekende kwaliteit van de meubelopbouw en het hang- en sluitwerk.”

Ben je benieuwd naar wat Holger en zijn gezin nog meer van de nieuwe Lifestyle vinden? In het ACSI FreeLife nummer 1-2015 lees je de uitgebreide leeftest.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Test Knaus Lifestyle 550 LK

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation