ACSI FreeLife

Menu

Test: drie caravan occasions

Een seniorenstel stelt andere eisen aan een caravan dan een gezin met twee jonge kinderen. ACSI FreeLife zet drie verschillende caravan occasions op een rij: één voor ieder type kampeerder!

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Fendt | TEC | KNAUS
Model
Diamant 560 TG | Travel King 510 TDF | Sport 500 FDK
Testjaar
2014

Drie occasions getest

Wanneer je als gezin gaat kamperen, is een caravan met een vast tweepersoonsbed en een stapelbed ideaal. Oudere stellen daarentegen willen vaak iets meer comfort en kiezen voor een indeling met twee vaste eenpersoonsbedden. Wanneer de kleinkinderen mee gaan, kunnen ze de zitgroep omtoveren tot extra slaapruimte. Een jong stel met een klein kind geeft vaak de voorkeur aan een caravan met één vast tweepersoonsbed.

In de ACSI FreeLife occasion-showroom deze keer daarom voor ieder wat wils: we testen de Fendt Diamant 560 TG, de TEC Travel King 510 TDF en de Knaus Sport 500 FDK.

Gezinscaravan

De laatstgenoemde is een compacte gezinscaravan in de instapklasse. De combinatie van een stapelbed en een Frans bed maken dit een goede kandidaat voor gezinnen tot vier personen. Bij gezinsuitbreiding kan de zitgroep eventueel tot extra bed worden omgebouwd.

De TEC Travel King is voorzien van een vast tweepersoonsbed en maakt indruk met een interieur in licht houtdecor. Jonge stellen met een kinderwens of een klein kind zullen in dit huis op wielen een ideale eerste caravan zien omdat de zitgroep eenvoudig te transformeren is tot een extra bed.

De Fendt Diamant is een klassieke caravan in het luxere segment waarin oudere stellen zich thuis zullen voelen. Niet alleen de indeling met twee eenpersoonsbedden draagt hier aan bij, ook het stijlvolle interieur geïnspireerd op een jacht, doet een duit in het zakje.

Lees de test in het ACSI FreeLife nummer februari/maart en ontdek naar welke caravan jouw voorkeur uitgaat. Op zoek naar een occasion? Kijk eens hier naar het aanbod van Bovag dealers.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Test: drie caravan occasions

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation