ACSI FreeLife

Menu

TEC Weltbummler

Een tent op het dak? Wat moet je je daar bij voorstellen? Heel eenvoudig: het geeft tijdens de vakantie extra slaapcomfort en plezier aan een compacte toercaravan. De TEC Weltbummler 460 TDF is zo’n caravan met een ‘dakterras’. ACSI FreeLife magazine keerde deze middenklasser binnenstebuiten en schreef een uitgebreid verslag, met foto’s van in- en exterieur, prachtige 3D-tekeningen en uitgebreide technische specificaties.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
TEC
Model
Weltbummler Aktiv 460 TDF
Onderstel
Al-ko-chassis met rubbervering, V-dissel, schokdemper, uitdraaisteunen
Banden
185 R 14 C LI 102, draagvermogen 850 kg per wiel, stalen velgen
Testjaar
2012
Gewicht
Eigen gewicht 1.022 kg, gewicht rijklaar 1.101 kg
Basisprijs
15980

Het idee van een slaapdak op de caravan is in ieder geval ongebruikelijk. Voor wie graag reist met een handzame caravan, niet altijd vier vaste slaapplaatsen nodig heeft, maar die mogelijkheid niet wil missen, is de oplossing van TEC Weltbummler heel geschikt.

Prijs-kwaliteit

De Weltbummler Aktiv met hamerslagplaatwerk dat goed bij deze caravan past, is een solide caravan met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het slaapdak biedt de vakantieganger twee comfortabele, extra slaapplaatsen. De constructie en de afwerking van de Weltbummler-opbouw zijn beslist goed, de deskundigen hebben slechts kritiek op enkele details. Dat geldt ook voor het optisch overigens niet zo spectaculaire interieur. Maar alles bij elkaar is de Weltbummler Aktiv 460 TDF met daktent een geschikte reiscaravan voor twee plus twee.

Oordeel

De TEC-middenklasser is een solide, maar weinig opwindende vertegenwoordiger van zijn klasse. Wie meer gadgets wil, kan de Elegance-versie bestellen. De daktent maakt van een gewone reiscaravan voor twee een interessant ontwerp voor twee plus twee, zonder extra lengte op de koop toe te hoeven nemen. “Het is een caravan waar je je prettig in voelt”, aldus het oordeel van de inrichtingsexpert. De TEC Weltbummler doet zijn naam eer aan en is geschikt als globetrotter.

Bestel hier ACSI FreeLife magazine met de volledige testuitslag!

Praat mee

Praat mee: TEC Weltbummler

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation