ACSI FreeLife

Menu

T@B; nog altijd een sympathieke cultcaravan

De T@B trekt nog altijd veel bekijks. Lachend en zwaaiend rijden bestuurders je op de snelweg voorbij, als deze cultcaravan achter de auto hangt. Hoe komt deze vernieuwde retro caravan – de L 400 TD – door de proftest?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
T@B
Model
L 400 TD
Banden
205/65 R 15
Testjaar
2016
Gewicht
910 kilogram (leeggewicht)

De vernieuwde T@B is vijf centimeter in de hoogte gegroeid, waarmee de stahoogte nu uitkomt op 198 centimeter. Dat de caravan een stuk kleiner is dan de meeste caravans, zie je overigens niet terug in de prijs.

Naakt

Voor het basismodel betaal je € 17.276,-, maar dan is de caravan nog ‘naakt’, zonder de kunststof applicaties en decoraties die de T@B nu juist zijn bijzondere uitstraling geven. Bovendien mist het basismodel het een en ander qua techniek en gebruiksgemak. Het model dat wij testten is met een hoop luxe extra’s uitgerust, maar kost dan ook aanzienlijk meer: € 21.585,-.

Druppelvorm

Echt retro is de T@B natuurlijk niet. De caravan is uitgerust met verwarming, boiler, koelkast en een elektronische stabilisator. Van binnen is de L 400 TD dan wel klein, op technisch vlak zijn de experts over het algemeen tevreden. Alleen de afsluiters van de gastoevoer kunnen nog worden geperfectioneerd, omdat ze in de smalle uitschuifkast niet goed bereikbaar zijn.

“De buitenvorm van de caravan komt ook naar binnen toe goed tot zijn recht”, vindt de meubelexpert. De T@B heeft daar natuurlijk goed rekening mee moeten houden, met zijn aparte vorm. Over de afdichting is het team tevreden, over de afwerking van de platen zijn ze echter wat minder enthousiast. “Het laagjespatroon past weliswaar goed bij de meubels, scherpe randjes zijn natuurlijk nooit de bedoeling.”

Laatste puntje van kritiek: in de goed ingerichte caravan, die een degelijke indruk maakt, is de kleine dwarslat die de aanrechtverbinding moet ondersteunen, niet stevig genoeg.

Onze experts hebben de T@B L 400 TD uitgebreid onder de loep genomen in ACSI FreeLife 3-2016. Kun je lekker slapen in de T@B? En is het bereiden van een maaltijd hier een koud kunstje? Hoe gedraagt de caravan zich op de weg? Het antwoord op deze vragen en het uiteindelijke oordeel van ons testteam lees je natuurlijk in ons magazine!

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: T@B; nog altijd een sympathieke cultcaravan

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation