ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Weinsberg CaraOne 540 EUH

Zes slaapplaatsen met twee keer twee vaste bedden. En dat allemaal in een middelgroot model. De Weinsberg Caraone 540 EUH is echt een caravan voor meerdere generaties.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Weinsberg CaraOne 540 EUH

Signalement

Merk
Weinsberg
Model
CaraOne 540 EUH
Testjaar
2020
Gewicht
Leeggewicht 1.341 kg, leeggewicht volgens fabrikant 1.336 kg, maximumgewicht 1.700 kg, laadvermogen 359 kg
Basisprijs
€ 20.290

Met de CaraOne 540 EUH heeft nu ook Weinsberg een model met hefbed in het gamma. Daarmee komt het aantal slaapplaatsen in deze middelgrote instapcaravan op zes en dat is indrukwekkend voor een opbouw van 5,50 meter. Het concept is feitelijk een ‘generatiemodel’.

Hefbed maakt deze CaraOne geschikt voor gezinnen

Afgezien van het hefbed onder het dak is de 540 EUH met rondzitgroep achter, keuken en toiletruimte op de as en in lengterichting geplaatste eenpersoonsbedden voorin eigenlijk een tweepersoons-indeling voor stellen waarvan de kinderen al het huis uit zijn. Maar het hefbed maakt de 540 EUH geschikt voor gezinnen, waardoor ouders met kinderen hem kunnen delen met de grootouders.

Hogere opbouw

De inrichting met het dwars generfde houtdecor ziet er ook in de hogere opbouw goed uit. Dat is trouwens meteen het tweede pluspunt van een hefbedcaravan: zoals de meeste fabrikanten bouwt ook Weinsberg het hefbed in een hogere opbouw, waardoor lange mensen zich prettiger zullen voelen. In de CaraOne is de stahoogte een comfortabele 2,10 meter.

Prijs Weinsberg CaraOne 540 EUH

De vanafprijs van de 540 EUH bedraagt € 20.290. Maar voor dat geld is er geen stabilisatorkoppeling aanwezig en behoren evenmin combigordijnen met hor tot de standaarduitrusting. We vinden dat zoiets eigenlijk ook in een instapmodel aanwezig hoort te zijn. De belangrijkste extra’s worden in verschillende uitrustingspakketten aangeboden en daarvan had onze testcaravan er vier.

Tel daar de luifel, een fietsendrager en nog wat kleinere extra’s bij op en je bent nog eens bijna € 9.000 kwijt. Dat maakt dan tevens een opwaardering van het maximum gewicht nodig voor € 523, waarmee de testcaravan op een aanschafprijs van € 29.828 komt.

Carrosserie CaraOne

“Het dak is vervaardigd uit vezelversterkte kunststof en de voor- en achterkant hebben gladde beplating. Voor een instapmodel ziet de CaraOne er vanbuiten goed uit”, vindt carrosseriespecialist Rudi Stahl. De grote klep van de disselbak kan zeer ver open, maar “er zou wel een gasdrukdemper in het mechaniek mogen worden ingebouwd in plaats van de simpele uitzetter die je met de hand moet ontgrendelen.”

ACSI FreeLife 7-2020

Uiteraard valt er nog veel meer te vertellen over de Weinsberg CaraOne 540 EUH. In ACSI FreeLife 7-2020 die op 22 september wordt bezorgd bij de abonnees lees je alles over dit instapmodel.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Proftest: Weinsberg CaraOne 540 EUH

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation