ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Tabbert Puccini 550 E (+ video)

Wie op zoek is naar een caravan uit het hoger segment met een opvallend interieur die van alle gemakken is voorzien, komt bijvoorbeeld uit bij de Tabbert Puccini. In een video op ACSI FreeLife TV gidsen we jou door en rond deze hoogwaardige Tabbert.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Tabbert Puccini 550 E

Signalement

Merk
Tabbert
Model
Puccini 550 E
Testjaar
2020
Gewicht
Leeggewicht (fabrieksopgave) 1.550 kg, rijklaar gewicht (fabrieksopgave, excl. opties) 1.620 kg, max. toelaatbaar totaalgewicht 1.800 kg, maximumgewicht na opwaardering 2.000 kg, laadvermogen 180/380 kg
Basisprijs
€ 35.650

Aan de buitenkant is de Puccini goed te herkennen als Tabbert-caravan, het donkere houtinterieur mag er wezen. De lichte kastkleppen en het zeer uitgebreide lichtsysteem zorgen voor opvallende contrasten. Bij de toegangsdeur bevindt zich een soort lichtboog, een eersteklas aandachttrekker. De volledige indirecte verlichting met led-snoeren en grote lichtvlakken in de keuken en de toiletruimte, dompelt de caravan in een zee van warm licht, waarvan je de verdeling op vele plekken kunt regelen.

Opwaardering zinvol

Naast de exclusieve verlichting en de geslaagde inrichting, moet een caravan natuurlijk ook praktisch zijn ingericht. In de Puccini verschaffen planken in de zitgroep, talloze vakken en bakken en onderverdeelde kasten volop opbergruimte die er niet alleen maar fraai uitziet. Technisch is de caravan uit de hogere klasse met onder meer Truma Combi 6-verwarming en iNet-bediening en elektrische vloerverwarming, evenals talrijke stopcontacten voor 230 volt en usb ook op het hoogste niveau. De Puccini 550 E met rondzitgroep achterin en bedden in lengterichting kost in deze indeling € 35.650.

Opties Tabbert Puccini

De testcaravan heeft echter een lange lijst aan opties, die samen goed zijn voor € 18.072. Daaronder bijvoorbeeld gladde buitenwanden, zilverkleurige lichtmetalen wielen, Alde-warmwaterverwarming inclusief vloerverwarming, een dakairconditioning, radio en televisie, en een comfortslaapsysteem. Behalve de meerkosten brengen zoveel opties ook extra gewicht met zich mee. Zodat opwaardering van het gewicht eveneens erg zinvol is.

Koelkast opent aan twee kanten

Vanbinnen is de Puccini van alle gemakken voorzien. Bij de ingang maakt niet alleen de lichtboog indruk, maar ook de 150-liter koelkast waarvan de deur aan beide kanten kan worden geopend. Daardoor kun je er ook makkelijk iets uitpakken als je buiten bent. Technisch expert Roman:  “En de ventilatie van de koelkast gaat via de ondervloer en het dak. Heel prettig als een koelkast aan de kant van de voortent is geplaatst.”

Tabbert Puccini 550 E_interieur

De links bij de ingang gemonteerde panelen waar je de inhoud van de watertank kunt aflezen en de verwarming kunt bedienen, vindt Roman minder geslaagd. “Dat ziet er in vergelijking met de bombastische lichtboog een beetje te simpel uit.” In het interieur maakt vooral de verlichting indruk met het uitgebreide indirecte licht en de talrijke led-spots en lampen. En vanaf bijna elke lichtschakelaar kun je bijna het gehele verlichtingssysteem bedienen.

Bekijk de video en lees verder

Voldoet de Tabbert Puccini aardig aan jouw wensen of ben je gewoon razend benieuwd naar alle plussen en minnen van deze caravan? In ACSI FreeLife 4-2020 die je voor 3 euro kan bestellen, lees je het hele artikel. Vergeet daarnaast vooral niet onze video te bekijken die je hierboven kan aanklikken.

Bestel ACSI FreeLife 4-2020

Confidental Infomation