ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Sterckeman Evolution 470 CP

Hij oogt sober, een tikje saai zelfs. Maar wie de Sterckeman Evolution 470 CP beter leert kennen, ontdekt veel moois achter de kleurloze façade. De experts van ACSI FreeLife keerden de caravan binnenstebuiten.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Sterckeman Evolution

Signalement

Merk
Sterckeman
Model
Evolution 470 CP
Onderstel
Rechte Al-Ko-as gelakt
Banden
175 R 14 C met stalen wiel
Testjaar
2018
Gewicht
Leeggewicht 1.025 kg, rijklaar gewicht 1.092 kg, max. toelaatbaar gewicht 1.300 kg
Basisprijs
€ 18.495

Sterckeman staat bekend om zijn lichte, gunstig geprijsde caravans. Nu komt het Franse merk met twee modellen in de middenklasse, die met hun moderne design, omvangrijke uitrusting en bijzondere opbouwtechniek mikken op reislustige koppels.

Rondzitgroep en frans bed

De Evolution 470 CP in onze test heeft voorin een rondzitgroep en achterin naast elkaar een frans bed en de toiletruimte. In het sanitair ontvouwt zich achter de aparte wasbak een heuse douchecabine.

Vanbuiten is de Evolution sober gehouden, met slechts enkele versieringen rond de ramen. De opbouw is geïsoleerd met XPS-schuim (polystyreen hardschuim) en volledig voorzien van een vezelversterkte polyester laag. De standaarduitrusting is prima in orde, met onder meer een douche, vuilwatertank, tv-voorbereiding, indirecte ledverlichting en de mogelijkheid om een fietsendrager te monteren. Ook schokdempers en een stabilisator zijn in deze klasse standaard.

Prijs

De basisprijs van de Sterckeman Evolution 470 CP is € 18.495. De testcaravan heeft enkele opties aan boord en komt uit op € 18.820. Voor dat bedrag heb je dan ook een hordeur in de volledige hoogte van de caravan en een reservewiel. Extra opties zijn disselafdekking en aluminium wielen met een stalen reservewiel.

Opbouw

“De Sterckeman Evolution komt met zijn eenvoudige rechte lijnen en hoeken enigszins sobertjes over, maar dat kan natuurlijk een stijlkeuze zijn”, zegt carrosserie-expert Rudi Stahl. “Een opbouw die volledig van vezelversterkte kunststof is gemaakt en maar weinig houten elementen bevat, is goed beschermd tegen hagel en indringend vocht.”

De houten balken die er zijn, zijn hoe dan ook langs de buitenkant afgedekt met PU-balken, weet Stahl. Bovendien neemt XPS-isolatie, in tegenstelling tot styropor, amper vocht op. Zijn enige kritiek op de opbouw is de achterbumper die bestaat uit één deel: “In geval van schade altijd een tegenvaller als je de volledige bumper moet vervangen. Ook hier volgt de vormgeving het motto: less is more.”

Sterckeman Evolution compleet

Nieuwsgierig wat onze experts nog meer is opgevallen aan de Sterckeman Evolution? In ACSI FreeLife 4-2018 lees je het hele verhaal.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Proftest: Sterckeman Evolution 470 CP

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht