ACSI FreeLife

Menu

Proftest LMC Maestro 510 E

De LMC Maestro is vernieuwd. Zowel de opbouw, als het interieur en het meubilair is onder handen genomen. Maakt de caravan het waar in de praktijk? ACSI FreeLife onderwierp de LMC Maestro 510 E aan een Proftest.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
LMC
Model
Maestro 510 E
Onderstel
Al-Ko chassis met geknikte as
Banden
195 R 14 C met stalen velgen, loadindex 106
Testjaar
2014
Gewicht
Leeggewicht 1326 kg, maximaal toelaatbaar gewicht 1600/1800 kg
Basisprijs
25220

Het topmodel uit het Duitse Sassenberg heeft een bijzonder uiterlijk. De standaard wanden met hamerslagbeplating zijn meer ingetogen dan in 2013, en door de zogenaamde ‘Long Life Technologie’ (LLT) is de opbouw extra duurzaam.

Populaire interieurindeling

Dak, achter- en voorzijde en bodem zijn bekleed met polyester. Voor de isolatie is gebruik gemaakt van XPS-schuim. Dat is sterker dan het gebruikelijke styropor en absorbeert nauwelijks water. De carrosserie is bovendien volledig houtvrij, want voor de benodigde stijfheid en hoekverbindingen gebruikt LMC een extra sterk frame uit polyurethaan.

LMC heeft veel vertrouwen in deze constructie, en geeft daarom maar  liefst 12 jaar garantie op waterdichtheid op elke caravan met Long Life Technologie. Met de 510E komt de Maestro met een populaire interieurindeling die nieuw is voor de modelreeks. Het is een 7,70 meter lange caravan met aan de achterkant in de lengterichting geplaatste eenpersoonsbedden en een rondzit aan de voorkant.

Pluspunt LMC Maestro

Een groot pluspunt van de Maestro 510 E zijn de hoge en brede eenpersoonsbedden. Dat is in caravans niet vanzelfsprekend. De bedden kunnen ook tot een tweepersoonsbed worden omgebouwd. Links van de deur vinden we de praktisch ingerichte keuken met drie uittrekbare laden, veel ruimte naast de spoelbak en een driepits gasstel.

Ertegenover zien we de TEC-Tower koelkast met 190 liter inhoud en een oven. De goed uitgeruste toiletruimte is niet groter dan gemiddeld maar groot genoeg. Hij is voorzien van twee kastjes, diverse opbergschappen, een draaibaar toilet en zelfs een handdoekdroger.

Ben je benieuwd naar hoe we de caravan verder beoordelen? Lees alles over de LMC Maestro in het 8 pagina’s tellende artikel in ACSI FreeLife augustus/september.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Proftest LMC Maestro 510 E

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation