ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Fendt Saphir 540 TG

Vorig jaar is de Fendt Saphir nog grondig aangepakt. Voor komend seizoen heeft Fendt enkel hier en daar wat puntjes op de i gezet. Bij de Fendt Saphir 540 TG valt van buiten direct de vlakkere, getinte ramen en de verchroomde sierstrepen op.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
DH L8259 620

Signalement

Merk
Fendt
Model
Saphir 540 TG
Onderstel
Al-Ko geknikte as
Banden
195/75 R 15 C met stalen velgen
Testjaar
2014
Gewicht
Leeggewicht 1280 kg, rijklaar gewicht 1354 kg, max. toelaatbaar gewicht 1700 kg
Basisprijs
20800

Binnen constateren we dat de volledige verlichting nu uit led-lampen bestaat en zien we nieuwe handvatten met geïntegreerde sloten in de keuken en een wastafel met de uitstraling van natuursteen. De Saphir is het instapmodel van Fendt, als kost het goedkoopste model, de 450 SFH met een opbouw van 5,00 meter nog altijd een behoorlijk bedrag: € 18.150.

Nieuw beoordelingssysteem

ACSI FreeLife onderwierp de caravan aan een proftest. De eerste proftest die volgens een nieuw beoordelingssysteem is uitgevoerd. Er worden strenger beoordeeld dan voorheen, omdat caravans standaard met veel meer zijn uitgerust dan voorheen.

De Saphir 540 TG heeft voorin twee eenpersoonsbedden langs de wanden, de keuken en toiletruimte staan boven de as en achterin vinden we de zitgroep – klassieker dan dit kan de indeling bijna niet. Klassiek of afgezaagd…? Of zit de ware kracht van deze caravan misschien verborgen in de details?

Fendt Saphir 540 TG; uitgebreide standaarduitrusting

De 540 TG kost € 20.800 in basisuitvoering en heeft een uitgebreide standaarduitrusting. Voor dat geld verwacht ons panel van deskundigen wel de nodige kwaliteit. “Veel meer dan andere fabrikanten in de branche cultiveert Fendt een soort tijdloze chic”, aldus de carrosserie-expert. Wat het merk overigens niet tegenhoudt om dingen te verbeteren. De nieuwe, vlakkere ramen bijvoorbeeld, die op onze goedkeuring kunnen rekenen.

Welke kritische punten zijn er aan te melden op de Fendt Saphir? De proftest heeft het antwoord op die vraag. Lees hem in het augustus/september nummer van ACSI FreeLife.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Proftest: Fendt Saphir 540 TG

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht