ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Fendt Bianco Activ 465 SGE

Ieder hoekje is benut in de Fendt Bianco Activ 465 SGE. Met dit nieuwe model wil Fendt de tourcaravan opnieuw uitvinden. Maar is dat gelukt? Je leest het allemaal in ACSI FreeLife 8-2016. Hieronder geven we alvast een voorproefje.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
fendt bianco activ 465 sge
interieur fendt bianco activ 465 sge
fendt bianco activ 465 sge binnen

Signalement

Merk
Fendt
Model
Bianco Activ 465 SGE
Onderstel
Euro Delta-as
Banden
250/70 R 15 C met stalen velgen
Testjaar
2016
Gewicht
Leeggewicht 1280 kg, rijklaar gewicht 1525 kg, max. toelaatbaar gewicht na opwaardering 1800 kg

Voor seizoen 2017 heeft Fendt zijn succesvolle middenklasser Bianco voorzien van nieuw meubilair en in de Activ-uitvoering van een uitgebreidere basisuitrusting. De fabrikant mikt daarbij consequent op de ambitieuze kampeerder. Vier Activ-modellen hebben grotere serviceluiken, hogere bedden, Truma Combi 4 met boiler en CP Plus die iNet ready zijn. De Combi-verwarming heeft geen eigen kast nodig voor de inbouw, waardoor het interieur veel vrijer kan worden ingedeeld. In de 465 SGE die wij testen is de Combi-verwarming ondergebracht in de L-zitgroep.

L-zitgroep

Naast de zitgroep, rechtsachter in de hoek, is een kledingkast ingebouwd. Het deurtje is smal, maar de kast zelf loopt verder door naar links, onttrokken aan het zicht door het sideboard tegen de zijwand. Aan die wand is plek voor de televisie voorzien. Vanuit de L-vormige zitgroep heb je perfect zicht op de tv, lekker met je benen omhoog op het krukje onder de tafel. Toiletruimte en keuken staan op de as, de eenpersoonsbedden voorin.

Genoeg over de feiten. Wat vinden de verschillende experts eigenlijk van de Bianco Activ?

Carrosserie

“De vorm is typisch Fendt, alleen het design is nieuw”, constateert carrosserie-expert Rudi Stahl. “Het prachtig gewelfde front met LFI-elementen herken je uit duizenden. Het donkerdere design en de getinte ramen staan de caravan goed.”

Techniek

“Op technisch vlak mag je de testcaravan gerust compleet uitgerust voor elke lange reis noemen”, vindt technisch expert Roman Heinzle. Zo’n beetje alles wat je op reis nodig hebt, of je vakantie veraangenaamt, is aan boord: rangeerhulp inclusief accu, Combi-verwarming met boiler van tien liter, grote koelkast en kookplaat.

Interieur

Interieurexpert Andrea Mayer heeft amper een voet in de Bianco 465 SGE gezet en is meteen enthousiast. “De legplanken en het kastje onder de tv, pal naast de ingang zijn buitengewoon handig voor als je vanuit de voortent wat klein spul kwijt wil”, vindt Andrea. “Het meubilair en de stoffering past er perfect bij, maar vind ik niet overdreven spannend. Anderzijds zul je er niet snel op uitgekeken raken.”

Eindoordeel

Benieuwd naar het eindoordeel van de deskundigen over de Fendt Bianco Activ 465 SGE? In ACSI FreeLife 8-2016 lees je in een uitgebreid artikel van acht pagina’s alles over de nieuwe Fendt caravan.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Proftest: Fendt Bianco Activ 465 SGE

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht