ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Eriba Exciting 485

Langzaam maar zeker krijgen alle caravans van Eriba, buiten de excentrieke Touring, dezelfde look. Voor komend seizoen is de Exciting aan de beurt.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Eriba Exciting

Signalement

Merk
Eriba
Model
Exciting 485
Onderstel
Euro Delta-as
Banden
195 R 14 C met stalen velgen
Testjaar
2016
Gewicht
Leeggewicht 1.273 kg, rijklaar gewicht 1.362 kg. Max. toelaatbaar gewicht na opwaardering 1.700 kg

Zowel van binnen als van buiten heeft de Eriba Exiting voor het modeljaar 2017 een aardige metamorfose ondergaan.

Klassiek

De 485 is heel klassiek met achterin een rondzitgroep en voorin een frans bed naast de toiletruimte. Met zijn opbouw van vijf meter is de caravan aangenaam compact en bij uitstek geschikt voor twee personen. Van binnen is het design nieuw, maar gaat de aandacht toch vooral uit naar de geoptimaliseerde verlichting.

Hoe excited’ zijn de ACSI FreeLife experts nu eigenlijk over de nieuwe Eriba Exiting?

Rudi Stahl, carrosserie-expert

De opbouw is bijna in zn geheel vernieuwd en scoort op elk vlak goede punten. De afwerking is erg goed, op details als de inschuiflade van het toilet na. De testcaravan ziet er met de gladde buitenwanden super uit. De nieuwe achterlichten zijn een echte eyecatcher.

Roman Heinzle, technisch expert

De technische uitrusting van de testcaravan is heel omvangrijk en vooral voortreffelijk ingebouwd. Alle kabels lopen heel netjes door goten, waardoor de bergruimte optimaal te benutten is. Al met al eindigt de nieuwe Exciting duidelijk boven het gemiddelde ten opzichte van andere testkandidaten.

Oli Pfisterer, meubelexpert

Het interieur is niet zo drastisch veranderd maar kent wel enkele nieuwe accenten, zoals de hoekelementen van de bovenkasten. Constructie en afwerking zijn goed tot zeer goed. De stevige onderbouw van de zitbanken en het bed is bijvoorbeeld reden tot vreugde.

Andrea Mayer, interieurexpert

Ondanks de compacte afmetingen heeft de Exciting 485 genoeg plek voor het kampeergenot van twee personen. Alle gedeeltes zijn aantrekkelijk vormgegeven en ingericht. Bovendien scoort de testcaravan met details als de drie stopcontacten in de keuken.

Frank Hermeling, rijveiligheid

Op de weegschaal blijkt de rijkelijk uitgerust Exciting goed uitgebalanceerd met maar een zuchtje overgewicht. De meetwaarden van de rijeigenschappen geven een positief beeld, dat tijdens de praktijktest op de weg wordt bevestigd.

Acht pagina’s

Ben jij op zoek naar het achterliggende verhaal achter de reacties van deze experts? Bestel dan ACSI FreeLife 7-2016. Daarin vind je een uitgebreid verhaal van acht pagina’s over de ervaringen met de nieuwe Eriba Exiting.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Proftest: Eriba Exciting 485

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation