ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Dethleffs Camper 650 MFK

De naam doet anders vermoeden, maar de camper-lijn van Dethleffs bestaat uit verschillende gezinscaravans. Het merk belooft zeeën van ruimte, een uitrusting om u tegen te zeggen en een handige indeling. Met dat lijstje in gedachten beoordelen onze experts de Dethleffs Camper 650 MFK.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Dethleffs Camper 650 MFK

Signalement

Merk
Dethleffs
Model
Camper 650 FMK
Onderstel
Euro Delta-as
Banden
195/70 R 14 C met stalen velgen
Testjaar
2018
Gewicht
Leeggewicht 1.882 kg, max. toelaatbaar gewicht 2.500 kg
Basisprijs
€ 28.490

Met een breedte van 2,50 en een totale lengte van 8,72 meter is de Dethleffs Camper 650 MFK weliswaar flink uit de kluiten gewassen, maar voor een tandemasser is het eigenlijk nog maar een kleintje.

De specificaties melden maximaal zes slaapplaatsen. Met andere woorden: als je met z’n vieren op reis gaat, heeft het hele gezin overweldigend veel ruimte. Het grote tweepersoonsbed voorin en het stapelbed achterin verdwijnen desgewenst in z’n geheel achter twee schuifdeuren.

Eigen zitgroep voor de kinderen

In de rest van de caravan – keuken, zitgroep – kun je dan doen waar je zin in hebt zonder de slapers al te veel te storen. In de praktijk zullen vooral de kinderen zich terugtrekken in hun eigen stekje. Ze hebben zelfs een eigen zitgroep, ideaal om te bijvoorbeeld te knutselen. De slaapkamer voorin kun je helaas niet afscheiden zonder ook de toegang tot de toiletruimte te versperren. Desondanks kunnen we zonder aarzelen spreken van een geslaagde indeling.

Zitcomfort

Ook met het zitcomfort is volgens interieurexpert Christiane Eckl niets mis. “Beide tafels, in de kinderkamer en de zitgroep in het midden, staan stevig en zijn lekker groot. Heel handig is dat je de hoogte kunt aanpassen, zodat kleine kinderen comfortabel kunnen knutselen, tekenen of spelen.” De eethoek biedt ruimschoots plek aan vier personen. De doorgang tussen de tafel en de keuken is aangenaam breed, met dank aan de aanzienlijke opbouwbreedte van 2,50 meter.

Over de stopcontacten is Christiane minder enthousiast. “Ik zie ze alleen bij de zitgroep en het bed. Dat is echt te weinig. Terwijl ze zo belangrijk zijn voor het algehele comfort op reis!”

Verlichting

De verlichting daarentegen vindt ze top, ook al wordt de caravan alleen tegen meerprijs geleverd met een sfeerverlichting in de vorm van ledlampen. Ze verspreiden volgens Christiane een heel mooi, aangenaam licht. Ook heel prettig: de indirecte licht zorgt ervoor dat bijna alle bovenkastjes vanbinnen worden verlicht. In de kledingkast is helaas geen licht voorzien. “Dat had ik liever wel gezien, al was het maar op batterijen.”

Hele oordeel

Benieuwd naar het oordeel van de andere experts? In ACSI FreeLife 1-2018 lees je het hele verhaal en kom je er achter dat je in de Dethleffs Camper 650 MFK nauwelijks ruimte tekort komt.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Proftest: Dethleffs Camper 650 MFK

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht