ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Dethleffs Beduin Scandinavia 550 RD

Met een nieuw design en verfijnde techniek wil de Dethleffs Beduin Scandinavia ook in de vrieskou een knusse verschijning zijn. Maar wel in een moderner jasje en een slankere opbouw.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Dethleffs Beduin Scandinavia 550 RD_proftest

Signalement

Merk
Dethleffs
Model
Beduin Scandinavia 550 RD
Onderstel
Al-Ko chassis met schuingeplaatste draagarmen
Testjaar
2022
Gewicht
Rijklaar gewicht 1.600 kg, max. toelaatbaar totaalgewicht 2.000 kg
Basisprijs
€ 39.190

De toevoeging van een naam is bedoeld om de aandacht te trekken. Scandinavië doet je denken aan echte winters, en Dethleffs wil de Beduin Scandinavia geschikt maken om het hele jaar door te kamperen met een warmwaterverwarming. Het eenvoudige Scandinavische interieur met moderne landhuiselementen wordt gekenmerkt door de vilten look van de wanden, het lichte hout en de massief houten handgrepen op de kastkleppen.

Extra comfort

Aan de buitenkant heeft de Beduin Scandinavia een fraaie donkere streep onder de ramen op de in gladde beplating uitgevoerde zijwanden, in plaats van de dubbele streep die voorheen werd toegepast. De achterkant valt op met een nieuw hoekig draagelement voor de in zwart gevatte ledlampen. Hoge aanbouwdelen, dakrails en de zwarte diffuser aan de achterzijde maken het uiterlijk compleet.

Voor het seizoen 2022 is het gamma uitgebreid met drie modellen met een breedte van 230 cm. De Beduin Scandinavia 550 RD die we testen, mikt op stellen die gesteld zijn op het extra comfort van de grote toiletruimte en het queensbed achterin.

Prijs

De prijs begint bij € 39.190, en dan heeft hij warmwaterverwarming, een elektrische vloerverwarming en standaard een oven aan boord. De testcaravan kost € 41.806 omdat hij is uitgerust met een Douchepakket, Veiligheidspakket, het 90 Years-pakket en een extra serviceluik. Daarmee blijft de prijs onder die van de Scandinavische concurrentie. Dethleffs biedt hoogwaardige isolatie, ramen in kozijnen, verwarmbare tanks en een zelfvoorzienend elektrisch systeem voor
€ 5.189 in het Wintercomfort pakket Premium.

Gebruiksgemak

“Deze caravan is inderdaad Scandinavisch chic en gezellig,” zegt interieurexpert Christiane Eckl. “En de brede deur zorgt niet alleen voor een comfortabele instap, hij past ook perfect in het concept van een goed uitgerust Scandinavia-model met zijn raam, grote hor en afvalbak.”

Het interieur is eenvoudig gehouden met de witte bovenkasten zonder onderplanken. “De grijze vilten wanden en de lichtgekleurde kastgrepen van echt hout zorgen voor een unieke sfeer.”

Dethleffs Beduin Scandinavia 550 RD_proftest_interieur

Zitgroep

Christiane is gecharmeerd van de zitgroep met zijn comfortabele kussens en neksteunen op de hoekelementen. “Maar de tafel is al aan de krappe kant voor twee, dus het is moeilijk voor vier mensen om hier te eten of een spelletje te doen.” Er is een tekort aan planken voor kleine voorwerpen; alleen in de zithoek zijn er twee kleine hoekplanken.

Over het geheel genomen geven de lichtgekleurde meubels een goed gevoel van ruimte. Voor legplanken moet je echter in de kasten zijn, want er zijn geen direct toegankelijke planken onder de dakkasten. De plek voor de tv bij de ingang is niet perfect. “Het werkt voor de zithoek, maar het is minder prettig kijken vanuit het bed.”

Lees verder

Benieuwd wat de andere profs allemaal op en aan te merken over deze Dethleffs Beduin Scandinavia? In ACSI FreeLife 3-2022 vind je het hele artikel!

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Proftest: Dethleffs Beduin Scandinavia 550 RD

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht