ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Bürstner Averso 490 TS

De compleet vernieuwde middenklasser Bürstner Averso staat klaar voor onze proftest. Wat is er anders aan deze comfortabele tourcaravan voor twee? Een jaar lang heeft Bürstner geen Averso model in het assortiment gehad, maar nu is hij terug, compleet vernieuwd.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Bürstner Averso
Bürstner Averso

Signalement

Merk
Bürstner
Model
Averso 490 TS
Onderstel
Al-Ko rechte as
Banden
185 R 14C
Testjaar
2016
Gewicht
Leeggewicht 1.222 kg, max. toelaatbaar gewicht 1.500 kg

De voor- en achterkant van de Bürstner Averso 2017 heeft een facelift ondergaan. De wanden zijn voorzien van een gemoderniseerd design, in Bürstner-kleuren en met de bijbehorende logo’s.

Bürstner-genen

De wanden van de Averso-serie behouden hun hamerslag beplating als standaard. Witte gladde beplating is tegen meerprijs verkrijgbaar. De voorkant wordt gekenmerkt door de donkere opdruk bij de aanzet van het dak. De achterzijde heeft een wat complexere vormgeving, waarbij de smalle verticale achterlichten en het Bürstner logo als derde remlicht als kenmerkende stijlelementen behouden blijven.

Alleen aan details is vanaf de buitenkant te zien dat de nieuwe Averso nu niet meer alleen Bürstner-genen heeft. De Erwin Hymer Group breidt de centralisering van de productie van zijn verschillende merken op één locatie verder uit. En daarom werd de nieuwe Bürstner Averso in samenwerking met Dethleffs Camper en Beduin ontwikkeld, en in dezelfde fabriek gebouwd.

Behoorlijk compleet

Voor de experts dus interessant om eens te bekijken hoeveel we van Dethleffs terugzien in de nieuwe Bürstner. De standaarduitrusting van de Averso  is voor de middenklasse behoorlijk compleet. Zo beschik je standaard over een chassis met Al-Ko stabilisator en zelfstellende remmen, een polyester dak, vijf-zone koudschuimmatrassen, een led-verlichtingssysteem met verstelbare spotjes, een Midi- en een Mini-Heki dakraam, een grote koelkast en driepits kookplaat met elektrische ontsteking.

Mix van chique en praktisch

De tweepersoons caravan 490 TS met ronde zitgroep en tweepersoonsbed is met deze uitrusting verkrijgbaar vanaf € 20.020. Ons testmodel heeft nog een aantal mooie en zinvolle extra’s aan boord. Het designpakket met zwart gepolijste lichtmetalen velgen, een eendelige deur met raam, hor en afvalbak en witte gladde beplating kost € 1.390 extra. De vuilwatertank en een houder voor flatscreen staan bij ons testmodel voor € 121 en € 253 op de rekening, waardoor de totaalprijs op € 21.784 komt.

Wat is het oordeel van ons testteam over deze mix van chique en praktische toevoegingen? Dat lees je in de uitgebreide test in ACSI FreeLIfe 1-2017.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Proftest: Bürstner Averso 490 TS

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht