ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Bürstner Averso 395 TS

Licht, lichter, lichtst: als het aan de kampeerder ligt, wegen caravans steeds minder. Bürstner speelt hier op in met de Bürstner Averso 395 TS.  Is hij werkelijk zo goed als hij er op papier uitziet? ACSI FreeLife doet de Proftest.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Signalement

Merk
Bürstner
Model
Averso 395 TS
Onderstel
Al-Ko chassis met euro-delta as
Banden
185 R 14 C op stalen velgen
Testjaar
2013
Gewicht
Leeggewicht 1034 kg, rijklaar gewicht 1127 kg, max. toelaatbaar totaalgewicht 1360 kg
Basisprijs
15760

Bürstner Averso 395; als een veertje

De Bürstner Averso 395 TS weegt ondanks zijn royale uitrusting slechts 1000 kilogram. Een paar extra’s brengen ons testexemplaar op 1030 kilogram. De geteste Averso is circa 30 centimeter langer dan zijn voorganger de Premio. De extra lengte zorgt er bij een verder identieke indeling voor, dat er naast de kledingkast nog plaats is voor een legkast. Tussen het keukenblok en het bed voorin past bovendien een op ooghoogte gemonteerd tv-meubel. De toiletruimte bevindt zich rechtsachter tussen de dinette en de toegangsdeur.

Volop extra’s

De Bürstner Averso 395 TS heeft een vanafprijs van € 15.760. Voor die prijs zijn de meubels in de Averso in het decor ‘Amarant’ uitgevoerd en is hij bovenop de Premio-uitrusting nog voorzien van een hele serie extra’s, zoals beplating in een fijn hamerslagpatroon, disselafdekking, koudschuimmatrassen, grote koelkast, kookplaat met piëzo-ontsteking, warmwatervoorziening, 40 liter schoonwatertank en Truma ringverwarming. Je kunt de basisuitvoering tegen een meerprijs opwaarderen, maar dat levert wel een hoger gewicht op.

Indeling

De indeling van de Bürstner Averso 395 TS vindt woonexpert Christiane Eckl „gewoon super voor twee personen.“ Deze gemakkelijk te manoeuvreren caravan, die echt gemaakt is om mee te reizen, biedt verbazingwekkend veel plek en bergruimte. Ben je benieuwd wat de experts van de rijstabiliteit, het interieur en de carrosserie vinden? Lees dan het augustus/september nummer van ACSI FreeLife.

Praat mee

 1. T

  ” Licht, lichter, lichtst: als het aan de kampeerder ligt, wegen caravans steeds minder. Bürstner speelt hier op in met de Bürstner Averso 395 TS.”

  Vervolgens wordt er vermeld dat deze caravan 1000 kg weegt. Dit is volgens mij nog geen licht, lichter, lichtst. Een Kip Version weegt 880 kg. is smaller en is lager. Anders gezegd; daar waar de personenauto’s steeds lichter worden en weer overgaan naar lichtere motoren, blijft de caravanindustrie achter. Niet raar dat de verkopen dalen! Probeer eens terug te gaan naar de 850 kg zodat je niet het hele jaar een zware personenauto hoeft te rijden.

  Reageer
  2
  0

Praat mee: Proftest: Bürstner Averso 395 TS

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation