ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Adria Adora 572 UT

Met de Adria Adora 572 UT heb je ’s avonds nauwelijks nog verlichting nodig. Dankzij een groot panoramaraam en een skyroof voorin kun je met een beetje geluk vanuit je caravan genieten van de sterrenhemel. ACSI FreeLife onderwierp de 572 UT aan een proftest.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
DSC 0008

Signalement

Merk
Adria
Model
Adora 572 UT
Onderstel
Al-Ko Euro Delta-as
Banden
195 R14 C met stalen velgen
Testjaar
2016
Gewicht
Leeggewicht 1.380 kg, rijklaar gewicht 1.470 kg, max. toelaatbaar totaalgewicht 1.700 kg

Het panoramaraam en de skyroof geven de Adora niet alleen een opmerkelijk uiterlijk, maar zorgen binnen voor het open woongevoel van een atrium.  Het oorspronkelijke voorraam heeft een maximale grootte en daarboven is nog een groot dakraam in de welving van de voorkant waardoor je rechtstreeks naar de hemel kijkt.

Lichtinval

De 572 UT heeft naast de rondzitgroep met de magnifieke lichtinval twee bedden in de lengterichting en een dwars geplaatste toiletruimte achterin. Daarmee is deze caravan als het ware een soort driekamerwoning. De testcaravan is uitgerust met allerlei extra’s zoals een vuilwatertank met wieltjes, een telescooppoot onder de tafel, een afdekplaat voor de gootsteen, een hordeur en een panoramadakluik.

Panoramaraam

Carrosserie-expert Rudi Stahl is vol lof over het grote raam voorin. “Het is een heel mooi gezicht, zowel van buiten als van binnen.” Uiteraard zorgen plisségordijnen voor zonwering en privacy.

Het bovenste panoramaraam kan aan de bovenkant ongeveer tien centimeter open. “Genoeg om te luchten en warmte kan zo optimaal verdwijnen.” Een aluminiumstrip op het dak houdt regenwater bij de raamopening weg.

“Voor twee mensen is de indeling werkelijk perfect”, vindt Christiane Eckl die het leefcomfort beoordeelt. “De woonruimte en de keuken bieden enorm veel plaats, en dat gevoel wordt nog versterkt door het panoramaraam.” Hierdoor is er geen ruimte meer voor een kledingkast.

In plaats daarvan zijn er twee hoge brede kasten (kabinetten) aan weerszijden boven de bedden. De dwars geplaatste toiletruimte achterin met de royale douche geeft een luxueus gevoel van ruimte.

Wegligging

Hoe gedraagt een driekamerwoning zich op de weg? De Adora heeft, onbeladen, bij hogere snelheden duidelijk last van zijwind en sporen in de weg. Dat, ondanks de voor een lege caravan hoge disseldruk van niet minder dan tachtig kilogram, is zo’n beetje het maximum dat voor veel trekauto’s is toegestaan.

Wil jij graag weten hoe de Adria Adora 572 wordt beoordeeld door de vijf verschillende experts en wat deze caravan nog meer te bieden heeft? Bestel dan ACSI FreeLife 5-2016. In dit nieuwste nummer staat ACSI FreeLife met acht pagina’s uitgebreid stil bij de 572 UT.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Proftest: Adria Adora 572 UT

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht