ACSI FreeLife

Menu

Premium design: Hobby Prestige 495 UL

Het gelauwerde design van de Hobby Premium vind je nu ook terug in de Prestige-modellen. Is dit alleen maar uiterlijk vertoon, of is de inhoud ook geëvolueerd?

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Hobby
Model
Prestige 495 UL
Onderstel
Rechte Hobby as, V-dissel
Banden
185 R 14 C met stalen velgen, Load Index 104
Testjaar
2014
Gewicht
Leeggewicht 1236 kg, netto laadvermogen 264 kg
Basisprijs
18700

ACSI FreeLife zoekt het antwoord op die vraag in de uitgebreide proftest in het juni/juli nummer.

Hobby Prestige: eyecatcher

Voor seizoen 2014 is de Prestige uitgevoerd in het nieuwe Hobby-design dat ook de Premium tot een echte eyecatcher maakt. De voor- en achterkant hebben grote opzetstukken en een brede grijze strook siert de wanden, met een grote, sierlijke H als logo.

In deze proftest laten onze experts hun kritisch oog gaan over de 495 UL met een indeling voor twee personen, die vorig jaar in de Prestige-lijn werd geïntroduceerd en compacte afmetingen combineert met alle mogelijke comfort.

De traditionele indeling heeft voorin twee in de lengte geplaatste eenpersoonsbedden, de toiletruimte en keuken boven de as en een rondzit achterin. Om dat allemaal in een opbouwlengte van zes meter te vatten, is geen peulenschil. En dus rijst de vraag of en zo ja waar de ontwerpers van Hobby centimeters hebben bespaard.

Opbouw geslaagd

“De nieuwe Prestige ziet er super uit. De nieuwe voor- en achterkant doen duidelijk denken aan de buitengewone Premium.” Onze carrosserie-expert vindt het Hobby-design voor dit jaar alvast harmonisch en geslaagd. Ook technisch gezien is de opbouw geslaagd. Binnenin is het blok van de kledingkast en toiletruimte sterk afgerond, wat enorm veel doet voor het algehele ruimtegevoel.

Toiletruimte en keuken zijn groot genoeg en volledig uitgerust. In de keuken zit onder meer een Slim Tower-koelkast van 140 liter, driepits gasstel en rvs gootsteen.

Compromissen

“De ontwerpers hebben compromissen tussen de handzame opbouw en de in de lengte geplaatste bedden moeten sluiten, wat onder meer heeft geleid tot de kortere zitbank naast de deur. Je kunt nog altijd lekker zitten met z’n tweeën, of zelfs met z’n drieën, maar gezellig wegzakken met een boek, daarvoor is de zitgroep net wat te krap”, is een minpunt wat de interieurspecialist aankaart.

Wil je weten hoeveel sterren de Hobby Prestige 495 UL in de test heeft behaald? En wat vinden de experts van de opbouw, het laadvermogen en de watervoorziening? Bestel dan hier het juni/juli nummer van ACSI FreeLife magazine en lees alle ins en outs van deze caravan.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Premium design: Hobby Prestige 495 UL

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation