ACSI FreeLife

Menu

Natuurliefhebbers testen Eriba Touring Troll

Natuurliefhebbers Gerard en Alexandra de Jong zijn het liefst omringd door natuurschoon. Daarom kamperen ze al jaren met een tent. Met de Eriba Touring met hefdak hebben ze veel meer luxe aan de haak, maar staan ze nog steeds dicht bij de natuur. Ze vertellen over hun ervaringen met de Eriba tijdens de ACSI FreeLife TestTour 2017 door de Italiaanse regio Piëmont.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
ACSI FreeLife TestTour Natuurliefhebbers

Signalement

Merk
Eriba
Model
Touring Troll 542 60 Edition
Onderstel
Mono-as, gegalvaniseerd buischassis met rechte as en gegalvaniseerd ashuis
Testjaar
2017
Gewicht
Leeggewicht: 1.008 kg (incl. 60 Edition pakket) Max. toelaatbaar totaalgewicht: 1.400 kg (na opwaardering)
Basisprijs
€ 25.290 (incl. onvermijdbare kosten)

Laag gewicht

Met zijn compacte maten van 579 bij 210 bij 226 centimeter en zijn vriendelijke, ronde vormen gaat de Eriba Touring Troll 542 moeiteloos op in zijn omgeving. Door het lage maximaal toelaatbare totaalgewicht van 1.300 kilogram is een zware trekauto niet nodig. Dus ook in dat opzicht past de combinatie bij kampeerders zoals Gerard en Alexandra, die kamperen in de natuur hoog in het vaandel hebben staan. Als trekauto krijgt het stel de beschikking over een donkergrijze Jeep Renegade om de Eriba naar Italië te brengen.

Eerste indruk van de Eriba

“Oeh leuk”, roept Alexandra als ze al voetenvegend de caravan voor het eerst in stapt. “Dat is mooi”, zegt Gerard als ook hij een eerste blik werpt op het interieur. De Eriba Touring Troll 542 is uitgevoerd in de speciale 60 Edition. Vanwege het 60-jarig jubileum van de caravanbouwer is het model uitgerust met allerlei extra’s zoals een hordeur, zijwanden in gladde, aluminium beplating in twee kleuren en een reservewiel. De bouwwijze van de Eriba Touring komt oorspronkelijk uit de luchtvaartindustrie. De robuuste, stalen, gestroomlijnde kooiconstructie geeft de caravan zijn unieke uitstraling. “Wij vinden het een prachtige vormgeving. De caravan heeft een echte cultstatus”, zegt Gerard.

Zee van licht

Voorin zorgen twee grote ramen voor een zee van licht in de zitgroep. Het ruime, vaste tweepersoonsbed zit achter in de caravan over de gehele breedte. Door de inkeping in het midden kun je makkelijk in het bed stappen. Aan de linkerzijwand is de keuken geplaatst en aan de rechterzijwand een kledingkast met daaronder de verwarming en een toiletruimte. In de hele caravan zitten rondom bovenkastjes.

Meer in ACSI FreeLife magazine

Nieuwsgierig naar wat de natuurliefhebbers verder van de caravan vonden? Je leest het in ACSI FreeLife 1-2018.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Natuurliefhebbers testen Eriba Touring Troll

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht