ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Hobby Ontour 470 KMF

De Hobby Ontour 470 KMF is de goedkoopste gezinscaravan in het Hobby-aanbod. Voldoet hij aan de behoeften van een gezin met twee jonge kinderen? ACSI FreeLife test het uit. Daarnaast kan je hieronder de testvideo bekijken.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Hobby Ontour 470 KMF

Signalement

Merk
Hobby
Model
Ontour 470 KMF
Onderstel
Knott-as met rubbervering en oplooprem,
Testjaar
2019
Gewicht
Leeggewicht 1.115 kg, rijklaar gewicht 1.168 kg, maximaal toelaatbaar totaalgewicht 1.350 kg, maximale opwaardering 1.500 kg
Basisprijs
€ 21.100

De testcaravan waarmee we op reis mogen heeft een onvervalste gezinsindeling met voorin een tweepersoonsbed, achterin een stapelbed en daartussen de zitgroep, keuken, kast en toiletruimte.

Luxueuze uitstraling

Meteen als je door de voordeur naar binnen loert, verschijnt er een glimlach op je gezicht. De vormgeving en kleurstelling zijn modern en de sobere elegantie straalt zowaar luxe uit. Een aangename verrassing, want dat hadden we van een instapcaravan zeker niet verwacht.

Inladen

Tijdens het inladen merken we wel dat we met een compacte caravan te maken hebben. De bergingen onder het tweepersoonsbed en het stapelbed zijn niet zo handig toegankelijk en de bankbakken zitten vol techniek. Voor kleding zijn er zes bovenkasten en een kledingkast voorzien. Nadat alle bagage een plekje heeft gevonden, vangen we de reis aan.

Zithoek hoef je niet om te bouwen

Het weer is beter dan verwacht en dat is maar goed ook, want in de caravan is de ruimte om te koken en te eten enigszins beperkt. We passen wel met z’n vieren aan tafel, maar ideaal is het niet. Als de kinderen wat groter zouden zijn al helemaal niet, aangezien de wielkast en verwarmingsbuis onder de tafel dan nog meer in de weg zouden zitten.

Groot voordeel is wel dat je niks hoeft om te bouwen. De ruimte om te koken en voor al je keukenbenodigdheden is niet overdadig maar volstaat. De basisuitrusting omvat drie schuifladen, een extra apothekerskastje voor flessen was handig geweest. De bovenkast is onderverdeeld, maar hoge spullen passen er niet in. De koelkast biedt voldoende ruimte maar is vanwege het smalle middenpad niet zo handig toegankelijk.

Testvideo en hele artikel

Benieuwd wat het testgezin nog meer is opgevallen aan de Hobby Ontour? Lees dan het hele artikel in ACSI FreeLife 6-2019. Vergeet daarnaast niet de testvideo hierboven te bekijken.

Bestel magazine

Praat mee

  1. LK

    Dit is inderdaad niet de meest mooie indeling. Mijn keuze zou de 460 Ure zijn!

    Reageer
    1
    0

Praat mee: Leeftest: Hobby Ontour 470 KMF

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht