ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Elddis Avanté 554 (+ video)

Een Elddis is bepaald geen doorsnee caravan. Zo is de zelfvoorzienende Avanté-serie uitgerust met een uitschuifbaar queensbed, een riante keuken en aparte doucheruimte. ACSI FreeLife ging op zoek naar de allure van dit Britse caravanmerk met de Avanté 554.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Elddis Avanté 550

Signalement

Merk
Elddis
Model
Avanté 554
Onderstel
Al-Ko
Testjaar
2020
Gewicht
Rijklaar gewicht 1.203 kg, max. gewicht 1.500 kg, laadvermogen 297 kg
Basisprijs
€ 27.650

Elddis? Het zou zo maar kunnen dat je er nog nooit van hebt gehoord. Toch sturen de Engelsen vanuit de fabriek in de buurt van Newcastle de laatste jaren steeds meer Elddis-caravans Het Kanaal over. Het toonaangevende Engelse merk is in 2017 overgenomen door de Erwin Hymer Group, die sinds kort dan weer deel uitmaakt van het Amerikaanse Thor Industries.

Luxueus maar licht

Naast de Affinity en Crusader – die allebei zijn uitgerust met Alde-vloeistofverwarming – kom je in de showrooms van de Nederlandse Elddis-dealers de Avanté tegen. Deze serie is verkrijgbaar in drie indelingen waarvan de 550 en 554 voorzien zijn van een toiletruimte met een aparte douche.

Gewicht en laadvermogen Elddis Avanté

Deze ruimte bevindt zich op een niet zo gebruikelijke plek, namelijk aan de achterkant van de caravan voorbij het queensbed. De totale binnenlengte komt hiermee uit op 575 centimeter. Toch is het rijklaar gewicht met iets meer dan 1.200 kilogram gezien de luxe aan boord eerder aan de lage kant. Dat komt neer op een laadvermogen van een kleine 300 kilogram.

Verlijmde constructie

Dat relatief lage gewicht zit hem vooral in de zogenaamde SoLiD-constructie waarmee Elddis zich onderscheidt. De constructie van gladde aluminium beplating en triplex aan de binnenwand zit niet aan elkaar met schroeven maar is volledig verlijmd. Samen met de korte dissel en de digitale tv-antenne geeft de gladde beplating deze caravan direct een hoogwaardige eigenzinnige uitstraling.

Licht genoeg

Ook binnenin trekt Elddis de aandacht met een heel eigen indeling. De toegangsdeur zit niet aan de rechter- maar aan de linkerkant, eigenlijk wel logisch voor een Britse caravan. De achterste helft telt maar één zijraam en twee dakluiken. Daardoor heeft de Elddis van de achterzijde wel wat weg van een camper.

Slimmigheidje Elddis Avanté

Zo gauw je de caravan binnenstapt, is echter bepaald niet donker. Dankzij het panoramaraam in het front en vier dakluiken moet het wel heel slecht weer zijn, wil je overdag binnen licht tekort komen. Dat panoramaraam is gesplitst in drie delen – waarvan een groot middendeel en twee smalle zijpanelen – die je alle drie afzonderlijk kan openen. Een slimmigheidje waar vooral je logés blij mee zullen zijn als de zithoek is omgetoverd tot extra tweepersoonsbed en de ene gast liever met het raam open slaapt.

Lees en bekijk nog meer over dit model

Benieuwd hoe het verhaal verder gaat? In ACSI FreeLife 3-2020 lees je het hele artikel. Bovendien kan je boven aan dit bericht een speciale testvideo bekijken.

Praat mee

Praat mee: Leeftest: Elddis Avanté 554 (+ video)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation