ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Dethleffs Camper 460 EL Avantgarde (+ video)

De modellenreeks Camper van Dethleffs bestaat al bijna 60 jaar. Voor 2021 is de populaire caravanserie in een nieuw jasje gestoken. Van de maar liefst twaalf beschikbare indelingen, haakten wij de 460 EL Avantgarde aan voor een uitgebreide kennismaking.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Dethleffs Camper 460 EL Avantgarde

Signalement

Merk
Dethleffs
Model
Camper 460 EL Avantgarde
Onderstel
Al-Ko chassis met stabilisator
Testjaar
2020
Gewicht
Rijklaar gewicht: 1.265 kg, maximum gewicht: 1.700 kg, laadvermogen: 435 kg
Basisprijs
€ 22.990

In 2021 is het 90 jaar geleden dat de  caravan werd uitgevonden. Arist Dethleffs kwam op het idee omdat hij wilde dat zijn gezin hem tijdens zijn lange zakenreizen kon vergezellen. Met de bouw van zijn eerste caravan legde hij de basis voor een nieuwe vorm van vakantie.

1962: Eerste Dethleffs Camper

De eerste Camper – de naam doet anders vermoeden, maar de Camper-lijn bestaat uit verschillende gezinscaravans – ging in productie in 1962. Toen had Dethleffs al dertig jaar ervaring in de caravanbouw. Zeven jaar later heeft Dethleffs ‘Camper’ als merknaam laten vastleggen, wat de verzamelnaam is geworden voor caravans en in sommige gevallen voor kampeerauto’s.

De eerste standaard Camper kostte destijds 1.950 Duitse Mark, de beter uitgeruste versie 2.490 Mark. Inmiddels staat de modellenreeks Camper al bijna 60 jaar synoniem voor de meest gezinsvriendelijke serie in het assortiment van de Duitse fabrikant van caravans en campers. Aardig om te weten: anno 2021 wordt de Camper nog steeds in Isny in de Allgäu geproduceerd.

Niet alleen voor gezinnen

Voor het nieuwe kampeerseizoen is de Dethleffs Camper beschikbaar in maar liefst twaalf indelingen, waarvan acht met stapelbed. Niet alleen gezinnen maar ook actieve vakantiegangers en koppels vinden in de uitgebreide modellenreeks een geschikte indeling. De opbouwlengte varieert van een kleine zeven meter tot ruim acht meter. De 460 EL is de kleinste uit de serie en biedt plaats aan drie personen.

Naast het standaardmodel is deze caravan ook beschikbaar in een Avantgarde-uitvoering die meer luxe en comfort biedt. Dit is ook de caravan die ons voor dit artikel ter beschikking werd gesteld door Campolife in Heinenoord. Naast de Camper is er speciaal voor Nederland en België ook een Avantgarde-uitvoering beschikbaar van de Nomad 460 EL en de Nomad 510 LE.

Lees en kijk verder

Nieuwsgierig naar de plus- en minuten deze Dethleffs Camper Avantgarde? Lees dan het artikel in ACSI FreeLife 1-2021 die op 5 januari bij de abonnees op de deurmat ploft én bekijk de video hierboven.

bestel magazine

Confidental Infomation