ACSI FreeLife

Menu

Knaus Südwind 500 FU

Südwind is Knaus en Knaus is Südwind. Het meest succesvolle caravanmodel van Knaus wordt nu al meer dan vijftig jaar onder deze naam gebouwd en geen enkel model rolt daar vaker van de band. Voor komend seizoen is de complete Südwind-serie volledig opnieuw ontwikkeld en geproduceerd. ACSI Freelife onderwierp de Knaus Südwind 500 FU aan een proftest.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
3
3
ReactiesPraat mee

Signalement

Merk
Knaus
Model
Südwind 500 FC
Onderstel
Al-Ko Euro Delta-as
Banden
Load Index 98
Testjaar
2013
Gewicht
Leeggewicht 1255 kg, maximaal toelaatbaar gewicht 1500/1800 kg
Basisprijs
17990

Modern en vriendelijk

Voor 2013 is de Knaus Südwind 500 zowel van buiten, maar vooral van binnen nieuw vormgegeven. “Licht hout en nog lichtere afwerkingspanelen en hoekelementen maken het interieur modern en vriendelijk”, tekenen onze experts op. Hij ziet er goed uit voor zijn vijftig jaar, dat moet je hem nageven, maar is al het potentieel benut?

Knaus Südwind 500 FU: voordelig?

Onze experts plaatsen tijdens de uitgebreide proftest op- en aanmerkingen bij onder andere het bed, de stopcontacten en de mix van het hang- en sluitwerk en zien daar verbeterpunten. Met € 22.625 is de Knaus Südwind 500 FU niet goedkoop. In hoeverre is de middenklasser zijn geld waard? Je leest alle testresultaten in het februari/maart-nummer van ACSI FreeLife.