ACSI FreeLife

Menu

Introductie Adria Altea 472 PU (mét video)

De Altea is al jarenlang de meest populaire serie in de Benelux. Mede DOOR het gunstige gewicht en een goede prijs-kwaliteitverhouding. We stellen de Altea 472 PU aan je voor.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Adria Altea 472 PU

Signalement

Merk
Adria
Model
Altea 472 PU
Onderstel
Al-Ko chassis
Testjaar
2021
Gewicht
Rijklaar gewicht 1.136 kg, Max. toelaatbaar totaalgewicht 1.300 kg
Basisprijs
€ 19.695

De Adria Altea 472 PU is een ideale indeling voor twee personen, maar als de kinderen of kleinkinderen komen logeren is er ook voor hen een plekje. Het is een indeling met onder andere een royale rondzit en frans bed op een lengte van ruim vijf meter en een breedte van 2,3 meter.

Het maximum gewicht is standaard 1.300 kilogram. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar Adria slaagt er in deze indeling heel goed in om alle ruimte in de caravan zo optimaal mogelijk te benutten. Zo zorgt het Thetford banktoilet en de in de spiegel weggewerkte wastafel bijvoorbeeld voor een zee aan ruimte in de toiletruimte. Je hebt er daardoor genoeg plaats om te douchen. Ook een douchebak, douchekraan en douchegordijn zijn standaard inbegrepen. Wel zo handig, mocht het sanitair op de camping ineens toch gesloten zijn.

Adria Altea 472 PU_deur

Gadget

Als je de caravan binnenstapt hangt er rechts aan de zijkant van de kastenwand al meteen een leuke gadget. Adria werkte al eerder samen met Ikea en ook dit wandrek komt van het Zweedse woonwarenhuis. Je klikt er gemakkelijk een bakje aan vast waar je bijvoorbeeld auto- en caravansleutels in kunt bewaren. En aan de meegeleverde paperclips bevestig je de ansichtkaarten van de sprankelende bestemmingen waar je met de caravan bent geweest.

Wat dan eigenlijk ontbreekt op die plek is een haakje waar je je jas aan kunt hangen. Maar je kunt die jas wel kwijt op een hanger in het hanggedeelte van de kastenwand. De kastenwand is onderverdeeld in verschillende vakken. Zo kun je bijvoorbeeld ook je schoenen en slippers opbergen in kleine opbergvakken. Het extra kussendeel om de rondzit aan te vullen als je die ombouwt tot slaapplek vindt ook een plekje in de kast. Dat ombouwen gaat overigens eenvoudig.

De tafel heeft een telescopische poot. Je duwt de hendel omlaag en vervolgens druk je de tafel naar beneden en de hendel weer omhoog zodat de tafel vast blijft staan op de juiste hoogte. De kussens verschuif je tot een passend geheel en voilà de extra slaapplaats is gereed.

Ultrasnelle verwarming

Onder de kastenwand vind je de elektrische Truma Ultraheat. Terwijl wij de caravan in beeld brengen op een koude voorjaarsdag, komt deze ultrasnelle verwarming goed van pas. De caravan is nog maar net aangesloten op het stroomnetwerk van de camping of de temperatuur begint al op te lopen. Die snelheid van verwarming heeft wel een extra prijskaartje van € 350. Standaard is de Altea 472 PU namelijk uitgevoerd met de Truma S3004 verwarming.

Ga je graag in het vroege voorjaar of in het najaar op pad en ben je een echte koukleum? Dan kun je er voor kiezen om de elektrische vloerverwarming (€ 420) erbij te bestellen.

Adria Altea 472 PU_bedden

TV kijken in bed

Het leefgedeelte en het slaapgedeelte zijn van elkaar te scheiden door een vouwgordijn. Met magneten klik je de gordijndelen aan elkaar en aan het keukenblok vast. Zowel het franse bed als de kastenwand tussen de grote kledingkast in het midden van de caravan en de toiletruimte lopen schuin af, dat geeft een ruimtelijk gevoel.

Handig in deze testcaravan is de tv-beugel die je los kunt halen van de wand en kunt draaien richting het bed of richting de rondzit. Zo kun je vanaf iedere gewenste plek televisie kijken. De televisie moet je er nog wel bij uitzoeken. De beugel is optioneel verkrijgbaar voor € 130.

Van nature licht

De Adria Altea 472 PU heeft voor modeljaar 2021 een vernieuwd uiterlijk gekregen. Zo zijn de grafische elementen aangepast zowel qua vorm als kleur. Een leuk detail is ook de toegangsdeur. Die bestaat uit twee delen en is in dit testexemplaar voorzien van een raam en verduistering. Kosten voor deze deurvariant bedragen € 250.

Van nature licht is de slogan van de Altea-serie en hiermee doelt de fabrikant niet alleen op het lage gewicht van de caravan, maar ook op de lichtinval, het gebruik van lichte bekleding en meubelelementen, en het lichtplan. De ledstrips volgen de contouren van de caravan en benadrukken daarmee het ruimtelijke gevoel. Daarnaast heeft deze indeling bij het bed een raam aan de zij- en voorwand en een dakluik.

De toiletruimte is voorzien van een raam van melkglas waardoor je wel de lichtinval hebt, maar niet de inkijk. De rondzit heeft ook meerdere ramen en een aan deze zijde van de caravan is nog een dakluik. Bij de keuken kun je ook ventileren door het raam open te zetten. De ramen zijn voorzien van vitrage.

Slimme keuken

De Altea 472 PU is voorzien van een zogenaamde smart keuken. Wat wil zeggen slim ingedeeld en voorzien van de juiste apparaten. Zoals de driepitskookplaat, wasbak met kraan voor warm en koud water en een Dometic koelkast. Daarnaast is er genoeg bergruimte voor al je keukengerei. Er zijn drie ruime lades. Een leuk detail is dat de afdekplaat van de wasbak tevens gebruikt kan worden als snijplank.

Opnieuw maakt Adria optimaal gebruik van de ruimte. Het aanrechtblad van de keuken steekt een klein stukje uit boven het bed. Tijdens het slapen vormt dat stuk aanrechtblad echter geen belemmering voor je slaapcomfort. En tijdens het koken komt het goed van pas, want dan zet je er gemakkelijk even je ingrediënten voor de maaltijd op klaar.

Adria Altea 472 PU_keuken

Adria All-in

Verder is de Adria Altea 472 PU voorzien van de Adria All-in formule. Dat houdt in dat hij de ideale basisuitrusting heeft. De caravan is altijd voorzien van onder andere één groot dakluik en een raam in de voorwand (waar mogelijk) voor natuurlijk zonlicht, een polyester hagelwerend dak, Al-Ko-chassis met AKS en schokdempers, reservewiel, bluetooth ontvanger met speakers om je eigen muziek te luisteren, usb-aansluitingen, hordeur, verwarming en boiler.

Met al die voorzieningen aan boord ben je voor € 19.695 eigenaar van deze caravan. Uiteraard kun je dan nog allerlei upgrades aanschaffen om de caravan nog luxer te maken. Denk aan een magnetron of aluminium wielen. Is de lijst met opties voor jou lang dan is het ook het overwegen waard om het maximaal toelaatbaar totaalgewicht aan te passen naar 1.500 kilogram. Dit kan voor € 350. Maar aan noodzakelijke luxe is in deze caravan in elk geval geen gebrek.

In pdf-vorm

Wil je het hele artikel over de Adria Altea 472 PU liever nog eens rustig doornemen zonder te hoeven scrollen? Open dan de pdf-versie van het artikel.

Eerste indruk Adria Altea 472 PU

Bekijk video

En bekijk de video voor een impressie!

Praat mee

 1. BD
  Ber Delpeut

  Adria Altea heeft inderdaad redelijk veel ruimte voor 5 mtr lengte. Ik vind de caravan best wel saai en basic met zeer bescheiden laadgewicht.
  Ik heb het plan voor aanschaf van de Elddis Affinity 520. Wellicht een mooie caravan voor een test??

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Introductie Adria Altea 472 PU (mét video)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht