ACSI FreeLife

Menu

Hobby Prestige: waar voor je geld

In de nieuwe Prestige 620 CL van Hobby hoef je niet bang te zijn voor blauwe plekken. In de 8 meter lange caravan heb je ruimte genoeg om pijnlijke botsingen met de hoek van het keukenkastje te voorkomen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Hobby Prestige

Signalement

Merk
Hobby
Model
Prestige 620 CL
Onderstel
Rechte as (Hobby), V-dissel
Banden
150/80 R 13 met stalen velgen, Load Index 84 = 500 kg per wiel
Testjaar
2016
Gewicht
Leeggewicht 1568 kg, rijklaar gewicht 1663 kg

Met de Prestige krijg je waar voor je geld. Daar zijn onze vijf experts het helemaal over eens. Het design van de nieuwe Prestige 620 CL van Hobby heeft wel wat weg van topmodel Premium. “De brede grijze strook met het grote H-logo ziet er geweldig uit, doet de caravan langer lijken en straalt klasse uit”, oordeelt carrosserie-expert Rudi Stahl.

‘Caravanwarming’

De nieuwe indeling 620 CL – een tandemasser – is gericht op twee personen. In de populaire C-zitgroep is dankzij de vierde rugleuning genoeg plaats voor een bescheiden ‘caravanwarming’ om je nieuwe aankoop in te wijden. De grote L-keuken, kledingkast en toiletruimte scheiden de zitgroep van de eenpersoonsbedden.

Technisch expert Roman Heinzle is aangenaam verrast door de kwaliteit van de Prestige. Alle hoeken en randen en de verlichting zijn in orde. De disselbak gaat dankzij het busluik heel ver open en is goed toegankelijk. De gasflessen staan veilig vast, een brede spleet tussen bodem en opbouw zorgt voor de nodige ventilatie.

Rookmelder

Heel handig zijn de buitenaansluitingen voor tv en stroom in de voortent. Deze aansluitingen zijn standaard in de modellijnen Excellent, Prestige en Premium. Binnen is alles qua veiligheid prima in orde. Alleen dat je € 30 extra moet betalen voor een rookmelder vindt Roman in deze prijsklasse niet kunnen.

Zoals bij Hobby al lang gebruikelijk is, is de Prestige 620 CL uitgerust met CAN-bus-bedieningspaneel voor de elektrische infrastructuur. Zoals de verlichting, temperatuur en aanduiding van de vulhoeveelheden. Een uitgekiend systeem waarmee je de verlichting handmatig kunt bedienen maar ook verlichtingsscenario’s kunt voorprogrammeren. “Je moet er wel even mee leren omgaan, als je de techniek tenminste ten volle wil benutten”, vindt de technisch expert.

Efficiënte keuken

Ook de keuken is efficiënt benut. Deze ruimte is goed uitgerust met een driepits kookplaat met elektrische ontsteking, een smalle koelkast van 150 liter en drie stopcontacten. Zowel aan het bed als in de toiletruimte is een stopcontact voorzien. In de zitgroep zitten twee USB-aansluitingen, stopcontacten heeft Hobby daar achterwege gelaten. Voor de televisie is een houder aan de zijwand van de kledingkast gemonteerd. “Daar past een scherm van 19 inch, maar wie wil er nu tv kijken in zo’n pracht van een caravan?”, lacht Roman.

Wil je graag weten waarom onze andere drie experts zo enthousiast zijn over de Prestige? Bestel dan het nieuwe magazine. In ACSI FreeLife 4-2016 geven zij jou samen met Rudi Stahl en Roman Heinzle geven een uitgebreide inkijk in deze tandemasser.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Hobby Prestige: waar voor je geld

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht