ACSI FreeLife

Menu

Getest: Eriba Exciting 505

De Eriba Exciting vormt het middensegment van Hymer. De 505 is onlangs in een nieuw jasje gestoken en is nu gericht op gezinnen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Eriba Exciting 505

Signalement

Merk
Eriba
Model
Exciting 505
Onderstel
Al-Ko-geknikte as, V-dissel
Banden
Load index 106
Testjaar
2014
Gewicht
Leeggewicht 1345 kg, max. toelaatbaar gewicht 1600/1800 kg
Basisprijs
20675

Is de Exciting zo spannend als zijn naam doet vermoeden?

Eriba Exciting

In de modellenreeks van Eriba is de Exciting de eerste Eriba-caravan zonder hefdak. Er zijn acht varianten verkrijgbaar, van Touring tot Nova. Voor seizoen 2015 is het meubeldecor opgefrist en zijn de indelingen licht gewijzigd. De kleppen hebben een andere bies, de kastdeurtjes zijn voortaan bruin in plaats van beige en ook het tafelblad en aanrecht hebben een nieuw design gekregen.

Voor de proftest rijdt de Eriba Exciting 505 voor, een gezinscaravan met achterin een stapelbed, in het midden een dinette, ertegenover de keuken en voorin een frans bed. Naast het bed zit de toiletruimte met een aparte wasbak.

Basisprijs

De 505 heeft een basisprijs van € 20.675. Onze testcaravan is verder uitgerust met het Comfort-pakket ter waarde van € 880. Dit pakket bevat een hordeur, display voor de schoonwatertank, warmwaterboiler, disselafdekking, sfeerverlichting en een ‘gezelligheidspakket’ bestaande uit een tafelkleed, sprei en kussentjes.

Voor € 21.555 heb je zo een complete gezinscaravan voor langere vakanties, zij het dat uiteindelijk een opwaardering van de as aan te raden blijkt.

Veiligheid

Naast de carrosserie-expert is ook de veiligheidsexpert overwegend enthousiast over de nieuwe Eriba Exciting 505. “Zo’n perfecte bodem zie je niet elke dag”, aldus de expert. Ook de noodzakelijke doorvoeropeningen zijn goed gekit en de remmen zijn dik in orde. De expert is tevreden; toekomstige klanten kunnen veilig de weg op.

De meubelexpert vindt de Eriba Exciting 505 “niet bijzonder spannend, maar op het eerste gezicht ziet alles er degelijk uit.” Hij ontdekt bij zijn rondgang door de caravan nergens zwakke plekken in de vormgeving en constructie van de meubels.

Bergruimte

“De Eriba Exciting 505 is fors en lijkt van binnen bijna nog groter dan van buiten.” Het panoramische dakraam, de twee dakluiken en de twee dakramen creëren samen een heel open, lichte ruimte. Laat dat nu precies in het straatje van onze interieurexpert zijn. Ze prijst ook de riante bergruimte: “In zo’n langgerekte indeling heb je veel bovenkastjes met open plankjes eronder, daar kun je heel veel kleding en andere lichte spullen in kwijt.

Wil je weten welke meningen over de Eriba Exciting de experts er nog meer op na houden? Je vindt een uitgebreide test in het december/januari nummer van ACSI FreeLife magazine. Je bestelt het nummer hier.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Getest: Eriba Exciting 505

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht