ACSI FreeLife

Menu

Getest: de nieuwe c’trend van Dethleffs

Na een eerste blik op de nieuwe Dethleffs c’trend 475 FR ontstaat een goede indruk. Netjes afgewerkt, degelijk design, grote klep voor de bagageruimte aan de achterkant onder de zitgroep.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Dethleffs
Model
c'trend
Onderstel
Al-Ko Vario-chassis met geknikte as
Banden
Bandmaat 185 R 14 C
Testjaar
2015
Gewicht
1090 kg, max. toelaatbaar gewicht 1300 kg, max. opwaardering 1700 kg
Basisprijs
15799

Maar ook een goed toegankelijke disselbak, ledverlichting, onderstel met ATC, goed bereikbare verzwaarde uitdraaisteunen, goed geproportioneerde ramen, Heki II dakluik (bij het Touring pakket).

Niet opnieuw het wiel uitvinden

Bij het aankoppelen blijkt de c’trend een lichtgewicht met een leeggewicht van 1090 kg. Op bochtige wegen volgt de caravan bijna onmerkbaar de trekauto. De uitvinders van de caravan hoefden niet het wiel opnieuw uit te vinden, het was voldoende deze aan de huidige wensen van de fijnproever aan te passen. En daar zijn ze in geslaagd.

Bij binnenkomst valt als eerste het eenvoudige, hoge keukenblok op. Rechte vormen, veel uitschuifladen, driepits kooktoestel en spoelbak met stilistisch fraaie kraan. De onder de twee ruime afsluitbare bovenkasten aangebrachte halogeenverlichting zorgt altijd voor verlichting van daglichtkwaliteit tijdens het koken.

Alles veilig opgeborgen

Boven de verwarming is in de ruime dubbele kast voldoende plaats voor kleding en uitrusting. De bovenkastjes boven het bed in de boeg en boven de comfortabele rondzitgroep aan de achterzijde zijn ruim, sluiten goed en de scharnieren waarborgen dat de kast open blijft staan (als tenminste de klep helemaal wordt geopend). De open opbergschappen onder de bovenkastjes geven plaats aan allerlei kleine spullen.

Houd het koel

Dan de koelkast: met 142 liter inhoud en 15 liter vriesvak is hij uitzonderlijk groot. De koelkast beschikt over een ledbedieningsmechanisme en -verlichting, drie verstelbare planken en deurindeling, een klein vershoudvak en een grote uittreklade onder met verstelbare indeling voor dranken en groente. Het is gedaan met de tijd van de extra koelboxen of de hulproep: “Wie heeft nog koelruimte vrij?”

Nieuw, licht en modern

Met de twee nieuwe modellen (naast de c’trend is er ook de c’go) wil Dethleffs een nieuwe weg inslaan. Beide modellen zijn niet duur, licht en heel modern vormgegeven. De caravans zijn ook geen koopjes, maar met aantrekkelijke instapprijzen krijgt de klant een eigentijdse sfeer met een adequate uitrusting.

De hele, uitgebreide leeftest met de c’trend van Dethleffs en nog veel meer kampeerverhalen en -tests lees je in de nieuwe ACSI FreeLife editie 3-2015. Bestel ‘m hier.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Getest: de nieuwe c'trend van Dethleffs

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation