ACSI FreeLife

Menu

Flexibele Eriba Feeling

De Eriba Feeling 450, wederom uitgevoerd met het herkenbare hefdak voor een extra ruimtelijk gevoel, wordt getoetst door het geoefende oog van de kritische kampeerder. Een testgezin nam de caravan vier weken mee op vakantie en probeerde de Eriba uit.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Eriba Feeling 450

Signalement

Merk
Eriba
Model
Feeling 450
Banden
185 R 14 C 102L
Testjaar
2015
Gewicht
910 kg
Basisprijs
18695

Het gezin trekt vier weken naar Italië voor een vakantie met onder andere een baby en een peuter. Opvallend is de ruimte, die zeker door het hefdak en het doordachte interieur meer dan groot genoeg is.

Als een roosje…

Flexibel. Dat is het kernwoord van de Eriba Feeling. Lang reizen met veel tussenstops of voor een aaneengesloten periode op dezelfde plek blijven; het kan allemaal. Voor het slapen zijn er meerdere opties. In de Eriba Feeling zijn maar liefst drie bedden. In het hefbed, het tweepersoonsbed achterin of de zitgroep die kan worden omgebouwd tot bed, zijn er mogelijkheden om te slapen.

Qua oppervlakte is het hefbed het grootst, en ook erg comfortabel. De ventilatieopeningen creëren een fijne sfeer. Het enige nadeel is dat de ladder niet goed opgehangen kan worden wanneer het bed beneden is verbreed. De familie bedenkt zelf innovatieve oplossingen voor het slapen met kleine kinderen: voor de peuter wordt er een veiligheidsrand langs het bed geknutseld en de baby ligt in een tot wieg omgetoverde speelgoedmand. Dat de caravan niet helemaal bedacht is op het reizen met kleintjes rekent het gezin de fabrikant niet aan.

Flexibiliteit is troef in de Eriba Feeling

Een ervaren kampeerder heeft ook een kritisch oog. Zo is het aantal keukenkastjes boven het aanrecht wat weinig, en is de opbergruimte bij de onderkast dan wel weer ruim genoeg, maar enigszins onhandig te bereiken. Ook de wand van de toiletruimte staat niet zo stevig, omdat deze tenslotte niet aan het hefdak vastzit. Dat zorgt ervoor dat de deur wat klemt.

Toch zijn de kampeerders al met al heel tevreden over de Eriba Feeling. Ze prijzen de slimme inrichting en de flexibele mogelijkheden van de caravan. “We zouden er zo weer mee op reis willen gaan.”

Het volledige verslag van deze test is te lezen in ACSI FreeLife 6-2015, voor een mooie sfeerimpressie van deze kampeertocht met de Eriba Feeling 450.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Flexibele Eriba Feeling

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht