ACSI FreeLife

Menu

Eriba Nova 465 Luxusline

De Eriba Nova 465 Luxusline, een compacte tweepersoonscaravan, wordt vier weken lang getest door ACSI FreeLife.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
15

Signalement

Merk
Eriba
Model
Nova 465 Luxusline
Onderstel
Chassis met geknikte Euro Delta-as
Banden
185 R 14 C 102 L
Testjaar
2013
Gewicht
Massa rijklaar 1315 kg, max. toelaatbaar gewicht 1500 kg
Basisprijs
24725

Het interieur van Trentino Birnbaum decor gecombineerd met chroom en stralend wit draagt direct de goedkeuring weg, net als de elegante buitenkant, maar of hij meer bezit dan een leuke smoel moet de Luxusline nog bewijzen.

Bergruimte in de Nova

Allereerst het inpakken van de bagage. Shirts, truien en ondergoed vinden hun plek in de ruime kasten boven het bed. De overige garderobe past op kleerhangers in de ruime klerenkast. Onder in de kast is nog plaats voor badlakens en handtassen. Borden, pannen en proviand vinden even gemakkelijk hun weg in het keukenblok. De indeling van de besteklade is goed. In de schuiflades daaronder passen de potten, pannen en schotels. De onderste lade zou wat hoger mogen zijn.

Indien beide ladekasten wat verder zouden opengaan, zou het inruimen wat makkelijker geweest zijn. Onze inkopen passen gemakkelijk in de apothekerskast. In de koelkast kun je geen flesje wijn koelen zonder een interne verbouwing. Kortom: het flessenvak moet hoger, en dan moet er boven een vak verdwijnen, ofwel het groentevak moet eruit.

De keuken van de Eriba Nova 465 Luxusline

Koken en afwassen gaat prima in het keukengedeelte en de werkhoogte is vriendelijk voor de rug. Het driepits gasstel heeft geen moeite met een grote pot en een grote pan. Omdat we veel in de caravan koken, is een afzuigkap een must om kookgeurtjes zo veel mogelijk naar buiten te krijgen. De draaibare mengkraan is geweldig. Je kunt water tappen zonder de hele spoelbak te hoeven leegruimen. De warmwaterboiler werkt perfect en de spoelbak is groot genoeg. Door de glazen plaat over het kooktoestel en de afdekking van de spoelbak konden we het keukenblok over de volle breedte gebruiken.

Maar als de keuken ruim is en er veel bagageruimte is, is er dan nog wel plaats genoeg voor een fatsoenlijk bemeten slaapplaats en een fijne zithoek? En van welk niveau is het sanitair? De antwoorden op deze vragen en alle technische gegevens staan in het april/mei-nummer van ACSI FreeLife.

Praat mee

 1. Lm
  Lia van de mortel

  Hoe maken we van de zithoek een comfortabel bed. Wij zitten altijd te rommelen met de kussens
  Wij kan ons een duidelijke foto mailen.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Eriba Nova 465 Luxusline

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht