ACSI FreeLife

Menu

Eerste indruk: Sprite Alpine Sport 420 CT (+ video)

Voor wie op zoek is naar een caravan met een royale toiletruimte, is de Sprite Alpine Sport 420 CT een interessante optie. Het achterste deel van deze tweepersoonscaravan is volledig gereserveerd voor het sanitair.

Auteur
Sander Cox
Datum
5
5
ReactiesPraat mee
Sprite Alpine Sport 420 CT

Signalement

Merk
Sprite
Model
Alpine Sport 420 CT
Testjaar
2021
Gewicht
Leeggewicht 1.005 kg, rijklaar gewicht 1.055 kg, max. toelaatbaar totaalgewicht 1.250 kg (standaard) of 1.350 kg (optioneel)
Basisprijs
€ 21.195

Samen met het kleine broertje Basecamp en de grotere broers Mondial SE en de Cruzer SR, vormt de Alpine Sport de familie Sprite. De Sprites zijn vanbuiten goed herkenbaar aan het sunroof, een panoramadakraam dat dit Britse caravanmerk een stoer uiterlijk geeft en natuurlijk veel extra lichtinval oplevert.

Alpine Sport?

Nu vraag jij je misschien af waar al die namen van zijn afgeleid. De instapserie Alpine Sport die in dit verhaal centraal staat, wordt al sinds 1963 gebruikt toen de ontwerper Sam Alper letterlijk met een Sprite door de Alpen trok om te bewijzen dat het lichte caravans zijn. Het tweede gedeelte van de naam is er simpelweg aan toegevoegd omdat Sprite dat leuk vond klinken.

De caravans van Sprite zijn daarnaast herkenbaar aan de zogenaamde Smart ++ constructie, waarmee alle ‘spruiten’ standaard zijn uitgerust. Dit betekent dat de zowel het dak als de wanden zijn voorzien van een kunststof (polyester) laag, waardoor de caravan extra bestand is tegen vochtinwerking. De bovenkant van de vloer is gemaakt van 9 millimeter multiplex.

Sanitair

Vanuit het woongedeelte stap je via een aparte deur de toiletruimte binnen en kijk je meteen de douche in. In het midden vind je een aparte wastafel en rechts daarnaast het toilet. Kortom, een toiletruimte met drie aparte ruimtes en zelfs nog een kledingkast.

De sanitair ruimte van deze caravan is zo royaal dat je makkelijk tegelijkertijd je tanden kan poetsen terwijl de ander zich doucht. Bij zo’n grote toiletruimte zou je in eerste instantie een grote tandemasser verwachten, maar niets is minder waar. De 420 CT is met binnenmaten van 434 bij 225 centimeter de op één na kleinste indeling van Sprites instapserie Alpine Sport.

Lees verder en bekijk de video

Wil je dit verhaal maar wat graag verder lezen? In ACSI FreeLife 5-2021 vind je het complete verhaal. Vergeet daarnaast zeker niet de exclusieve video te bekijken die je boven aan dit bericht kunt vinden.

Bestel magazine

Praat mee

 1. RV
  Reinier Visser

  Om te beginnen is het design echt prachtig, maar er zijn veel maars, maar wellicht is dat wel caravan eigen. Altijd gereedschap mee.
  Herkenbaar dat de inrichting wat kwetsbaar is. Strippen van de kastjes zij letterlijk allemaal opnieuw gelijmd en nog steeds heb ik er elke vakantie weer 1 te pakken.
  De bank/bed is echt met het minst aantal schroefjes in elkaar gezet wat mogelijk is en dat hebben we dan maar vastgezet.
  De rijeigenschappen zijn in combinatie met de Gr. Scenic heel matig max 90 km/h anders gaat het zaakje zwabberen en daar is echt alles aan gedaan qua balans.
  Ook daarin berust, ‘het is vakantie, dus kalm aan.

  Reageer
  0
  0
 2. WS
  Wim Smits

  Ook wij hebben een Sprite Alpine Sport, maar dan de iets kleinere 370 EK. Wij zijn vol lof over de caravan. Het is een mooie caravan met veel details en supper luxe afwerking. Op campings krijgen we wel altijd positieve reacties over de caravan. Ook de buitenkant heeft een mooie uitstraling en dat valt kennelijk op.

  Reageer
  0
  0
 3. L

  Alleen maar lof over deze caravan wij hebben de eerste gekocht in 2013 model jaar 2014. Omdat de bank ook bed is hebben wij hiervoor meteen ook Dufalay matras/dekbed bijgekocht. De bedden zijn dan zeer eenvoudig op te maken.
  Wij willen niet meer anders en hebben nu een nieuwe gekocht type Mondiaal met extra elektrische verwarming en en in de keuken een oven.

  Reageer
  0
  0
 4. P

  Vanaf 2017 Alpine Sport gehad, nieuw aangekocht. Best fijne caravan, badkamer is geweldig, zeker in Corona-tijd, echter steeds bank/bed ombouwen is best zware klus, en de kwaliteit van de kussens ging snel achteruit, wat je erg merkt als je erop ligt. Keukenruimte is al klein, en omdat lades tijdens het rijden steeds opensprongen moesten die zoveel mogelijk leeg zijn, dus voordat we gingen rijden moesten pannen en andere dingen van enig gewicht in het onderste deel van de kast worden geborgen. Niet handig.
  Kastdeurtjes trokken krom en afwerkstrips kwamen los. Er waren diverse problemen na aflevering, bijv. Naden van kussens waren open, maar wij kregen geen enkele garantie van de leverancier of fabrikant. Voorts is een scheur in het polyester dak intstaan, zodat er een nieuw stuk in gezet moest worden. Wij hebben hem ingeruild.

  Reageer
  5
  0
 5. P

  Fijn in gebruik zeer comfortabele zitplaatsen met ruime leefruimte
  Slaapplekken inrichten wordt snel routine door oprolbare topmatrasjes. Luxe caravan
  Korte dissel voor klein fietsrek.

  Reageer
  1
  1

Praat mee: Eerste indruk: Sprite Alpine Sport 420 CT (+ video)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht