ACSI FreeLife

Menu

Eerste indruk: Sprite Alpine Sport 420 CT (+ video)

Voor wie op zoek is naar een caravan met een royale toiletruimte, is de Sprite Alpine Sport 420 CT een interessante optie. Het achterste deel van deze tweepersoonscaravan is volledig gereserveerd voor het sanitair.

Auteur
Sander Cox
Datum
4
4
ReactiesPraat mee
Sprite Alpine Sport 420 CT

Signalement

Merk
Sprite
Model
Alpine Sport 420 CT
Testjaar
2021
Gewicht
Leeggewicht 1.005 kg, rijklaar gewicht 1.055 kg, max. toelaatbaar totaalgewicht 1.250 kg (standaard) of 1.350 kg (optioneel)
Basisprijs
€ 21.195

Samen met het kleine broertje Basecamp en de grotere broers Mondial SE en de Cruzer SR, vormt de Alpine Sport de familie Sprite. De Sprites zijn vanbuiten goed herkenbaar aan het sunroof, een panoramadakraam dat dit Britse caravanmerk een stoer uiterlijk geeft en natuurlijk veel extra lichtinval oplevert.

Alpine Sport?

Nu vraag jij je misschien af waar al die namen van zijn afgeleid. De instapserie Alpine Sport die in dit verhaal centraal staat, wordt al sinds 1963 gebruikt toen de ontwerper Sam Alper letterlijk met een Sprite door de Alpen trok om te bewijzen dat het lichte caravans zijn. Het tweede gedeelte van de naam is er simpelweg aan toegevoegd omdat Sprite dat leuk vond klinken.

De caravans van Sprite zijn daarnaast herkenbaar aan de zogenaamde Smart ++ constructie, waarmee alle ‘spruiten’ standaard zijn uitgerust. Dit betekent dat de zowel het dak als de wanden zijn voorzien van een kunststof (polyester) laag, waardoor de caravan extra bestand is tegen vochtinwerking. De bovenkant van de vloer is gemaakt van 9 millimeter multiplex.

Sanitair

Vanuit het woongedeelte stap je via een aparte deur de toiletruimte binnen en kijk je meteen de douche in. In het midden vind je een aparte wastafel en rechts daarnaast het toilet. Kortom, een toiletruimte met drie aparte ruimtes en zelfs nog een kledingkast.

De sanitair ruimte van deze caravan is zo royaal dat je makkelijk tegelijkertijd je tanden kan poetsen terwijl de ander zich doucht. Bij zo’n grote toiletruimte zou je in eerste instantie een grote tandemasser verwachten, maar niets is minder waar. De 420 CT is met binnenmaten van 434 bij 225 centimeter de op één na kleinste indeling van Sprites instapserie Alpine Sport.

Lees verder en bekijk de video

Wil je dit verhaal maar wat graag verder lezen? In ACSI FreeLife 5-2021 vind je het complete verhaal. Vergeet daarnaast zeker niet de exclusieve video te bekijken die je boven aan dit bericht kunt vinden.

Bestel magazine

Confidental Infomation