ACSI FreeLife

Menu

Eerste indruk: Kabe Briljant 470 XL (+ video)

De Briljant 470 XL is kleiner dan zijn naam doet vermoeden. De kleinste van de edelsteenmodellen van Kabe is een compacte en lichte caravan waarmee je het hele jaar door kunt rondtrekken.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Kabe Briljant 470 XL

Signalement

Merk
Kabe
Model
Briljant 470 XL
Testjaar
2022
Gewicht
Rijklaar gewicht 1.403 kg, max. toelaatbaar totaalgewicht 1.700 kg, laadvermogen 297 kg
Basisprijs
€ 42.435

Houd je van stijl en compact, dan zit je met deze edelsteen van de Zweedse caravanbouwer Kabe helemaal goed. In de Briljant 470 XL ontbreekt het je aan niets en toch heeft de caravan compacte afmetingen.

De Briljant heeft een totale lengte (inclusief dissel) van 693 centimeter, een binnenlengte van 473 centimeter en een standaard breedte van 215 centimeter. De Kingsize- variant meet 235 centimeter, en daarmee creëer je 1,1 vierkante meter meer woonoppervlakte.

Frisse appeltint

De caravan die wij tot onze beschikking hebben om uit te proberen is voorzien van de appelgroene stoffering Appleton. Je kunt optioneel ook voor drie verschillende grijstinten kiezen. Daar hoef je niet extra voor te betalen. Persoonlijk vind ik de frisse appeltint mooi combineren met de lichte houtkleur waar alle meubels uit zijn vervaardigd en de wat donkerdere beplating in de keuken en de stoffering aan de achterkant van het bed. Door de lichtinval in de caravan, met dank aan het extra dakluik, heb je zelfs op een druilerige dag de lente in huis.

Kabe Briljant 470 XL

Meer generaties

Elk deurtje wat je vastpakt, de bank waar je op zit, het luikje wat je opent of het bed wat je omhoog beweegt: de Kabe Briljant ademt stevigheid en kwaliteit. Daar hangt wel een prijskaartje aan. De edelsteen heeft een vanafprijs van € 42.435. Dat is niet niks, maar door de hoogwaardige kwaliteit van de materialen kunnen meerdere generaties genieten van het comfort van deze caravan. Bovendien heb je aan boord ook allerhande oplossingen op het gebied van isolatie, ventilatie en verwarming.

De carrosserie is gebouwd met de door Kabe zelf ontwikkelde iWall-constructie die zorgt voor stabiliteit en vochtdichtheid. Daarnaast is de caravan voorzien van een Alde-warmwaterverwarming en vloerverwarming. Dat maakt winterstalling overbodig, want met zo’n goed uitgeruste caravan kun je gerust de (Scandinavische) winter trotseren.

Optimale ventilatie

Het VarioVent-ventilatiesysteem zorgt ervoor dat je optimaal kunt ventileren. Zo vind je naast de ramen en dakluiken ook een apart ventilatieluik aan de achterkant van het bed. De caravan is voorzien van AGS II Pro; daarmee kan de vloerverwarming apart worden ingeschakeld. Een mengkraan regelt de temperatuur van het water dat in de vloer circuleert.

Om het energieverbruik te beperken wordt het systeem via interval gestuurd. De vloeistof van de vloer-verwarming circuleert binnen bepaalde, vooraf ingestelde tijdsintervallen, waardoor het energieverbruik in de ketel daalt en de accu wordt ontzien.

Lees en kijk verder

Benieuwd wat deze Kabe Briljant nog meer heeft te bieden? In ACSI FreeLife 4-2022 vind je het hele artikel. Vergeet vooral ook niet de video te bekijken die je bovenaan dit bericht of rechtstreeks op YouTube kunt bekijken.

Bestel magazine

Praat mee

 1. rc
  raoul cluytens

  De warmtedistributie achter banken en kasten lijkt een goed idee. Maar wordt dat geen verzamelplaats voor allerlei vliegen, muggen en spinnen ? Je kunt er toch niet aan om te reinigen?

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Eerste indruk: Kabe Briljant 470 XL (+ video)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht