ACSI FreeLife

Menu

Eerste indruk: Fendt Opal 515 SG (+ video)

Voor het absolute topsegment van Fendt caravans kom je in eerste instantie uit bij de Diamant-serie. Een treetje lager staat de Opal, een caravan van ruim 7,5 meter die qua luxe nauwelijks onderdoet voor de Diamant. Tijd voor een kennismaking met de nieuwe Fendt Opal.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Fendt Opal 515 SG

Na marktleider Hobby is Fendt in Nederland al jaren het één op na grootste caravanmerk. Om een idee te geven, in het eerste halfjaar van 2021 verkocht Fendt 840 nieuwe caravans. Dat was goed voor een marktaandeel van ruim 15 procent.

De meeste Fendt-caravans zijn vrij zwaar. Zo weegt deze Opal 515 SG – de kleinste versie van de vijf Opal-indelingen – met een binnenlengte 556 centimeter rijklaar ruim 1.420 kilo. De vanafprijs van deze caravan uit het topsegment ligt op € 33.300.

33 indelingen

Net als bij partneronderneming Hobby is Fendt een merk waarbij herkenbaarheid op één staat. De zwart-witte zijwanden van deze Duitse kampeeraanhangers zijn buiten een paar subtiele veranderingen in de striping al jarenlang hetzelfde. Een van die subtiliteiten zit hem in de achterkant, die de laatste jaren blitser is geworden.

Terwijl alle Fendt-caravans vanbuiten veel op elkaar lijken, is er qua inrichting bijna alles mogelijk. Niet gek ook met een gamma van in totaal 33 verschillende caravans (verdeeld over zes verschillende series), van de instapserie Bianco Activ (vanaf € 24.500) tot de hoogste Diamant-serie (vanaf € 43.650).

Zithoek

De Opal 515 SG die in dit verhaal centraal staat, is een van de twaalf Fendt-caravans met twee losse bedden, waarvan je met behulp van de uitrolbare lattenbodem ook een tweepersoonsbed kan maken. In deze Opal slaap je in de lengterichting aan de voorkant van de caravan op een comfortschuimmatras.

Door middel van een schuifbare scheidingswand kan je de caravan splitsen in een slaap- en woongedeelte. Het andere uiteinde van dit luxepaard op wielen is gereserveerd voor de rondzitgroep met stevige, ‘ergonomische gevormde rugkussens’ zoals Fendt het zelf omschrijft, die qua comfort niets te wensen overlaat.

Kampeer ergernis

Jammer genoeg levert deze zithoek een van de grootste kampeer ergernissen op. Aan de ingangzijde ga je zitten zonder je te stoten aan de onderkant van het tafelblad, maar aan de andere kant is het een ander verhaal doordat de ruimte tussen de hoek van het keukenblad en de hoek van de tafel wel heel krap is. Voordat je stootvrij kan gaan zitten op de bank moet je eerst de tafel aan de kant schuiven. Dat kan en mag toch eigenlijk niet de bedoeling zijn, zeker bij zo’n luxe caravan.

Lees en kijk verder

Benieuwd naar de keuken en de toiletruimte en de specificaties van deze Fendt Opal? In ACSI FreeLife 2-2022 vind je het hele artikel. Vergeet vooral ook niet de video te bekijken die je bovenaan dit bericht of rechtstreeks op YouTube kunt bekijken.

Bestel magazine

Praat mee

  1. B

    Even een corretie van deze kant, de fendt safire is het instap model en niet de bianco active.

    Reageer
    0
    0

Praat mee: Eerste indruk: Fendt Opal 515 SG (+ video)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht