ACSI FreeLife

Menu

Een impressie van de Tabbert Rossini

“Meesterlijk geconstrueerd”, aldus de experts. Ze zijn positief over het nieuwe instapmodel van Tabbert: de Rossini. Speciaal gemaakt voor kwaliteitsbewuste, beginnende caravanliefhebbers.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Tabbert Rossini 450 TD

Signalement

Merk
Tabbert
Model
Rossini 450 TD
Banden
205/70 R 15 C
Testjaar
2015
Gewicht
1140 kg
Basisprijs
18638

De tweepersoonscaravan, die volledig thuishoort in de Tabbert familie, lijkt goed binnen deze doelgroep te slagen.

Voordeliger

De 450 TD van Rossini is zo’n €1500 voordeliger dan de iets anders uitgevoerde Da Vinci 450 TD. Volgens de experts is dat merkbaar in kleine technische bezuinigingen en het interieur. Verder past de Rossini helemaal in de Tabbert familie, onder andere herkenbaar aan het hagelwerende polyester dak en het elegante achterste.

Interieur van de Tabbert Rossini

Bijzondere constructie is het voeteneinde van het bed dat tot onder de spoelbak doorloopt. Deze samenstelling wint tot wel veertig centimeter aan ruimte. Het is mogelijk om de Rossini met verschillende uitrustingen aan te schaffen voor een meerprijs. De vormgeving is ingetogen, waarbij de meningen over de esthetiek van het interieur uiteenlopen.

Buiten een onhandig gemonteerd kastje boven de ingang, dat enigszins risico oplevert voor het stoten van het hoofd, zijn de experts over het algemeen positief over het innerlijk van de Rossini.

Uiterlijk

Uiterlijk oogst de Tabbert Rossini wat meer lof. Niet alleen wat betreft de looks, maar ook qua techniek is het exterieur van dit model van Tabbert in orde. Zo is de disselbak perfect geplaatst en voldoende geventileerd. Pluspunten zijn er ook voor de drukregelaar, randen en welvingen. Alleen de markeringsverlichting is enigszins gedateerd.

Al met al is de Tabbert een uitzonderlijk goed geconstrueerd model, maar kan ook op enkele kritiekpuntjes rekenen. Dat is niet zo heel gek, omdat dit model aanzienlijk voordeliger uitvalt dan andere modellen van het merk.

Meer informatie over de test van onze experts is te lezen in het magazine, ACSI FreeLife 6-2015.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Een impressie van de Tabbert Rossini

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht