ACSI FreeLife

Menu

Dethleffs Nomad 540 RFT

Met een compleet nieuwe opbouw verrast Dethleffs vriend en vijand. Hoe houdt de Nomad zich staande in de ACSI FreeLife Proftest? Vijf experts testen de middelgrote tweepersoonscaravan.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
981

Signalement

Merk
Dethleffs
Model
Nomad 540 RFT
Onderstel
Al-Ko chassis met geknikte Euro Delta-as
Banden
195 R 14C, Load Index 106 = 950 kg per wiel
Testjaar
2013
Gewicht
Leeggewicht 1302 kg, max. toelaatbaar gewicht 1400/1800 kg
Basisprijs
21390

Vernieuwde versie van de Dethleffs Nomad

De naam ‘Nomad’ staat al sinds de jaren vijftig in de catalogus van Dethleffs, al is het model niet altijd verkrijgbaar geweest. Dit jaar komt er een compleet vernieuwde versie op de markt. Hij valt meteen op door zijn driedimensionaal gevormde elementen aan de voor- en achterzijde. De brede randlijsten en zwarte sierstrepen geven de caravan een hedendaagse uitstraling. De Dethleffs Nomad 540 RFT die wij testen, heeft een 6,50 meter lange opbouw met (van voor naar achter) een rondzitgroep, keuken, kledingkast, Frans bed en helemaal achterin een toiletruimte over de hele breedte van het voertuig.

Uitstraling van de opbouw

“De Nomad is niet zomaar wat opgeleukt, de caravan heeft daadwerkelijk een heel nieuw gezicht,” vindt onze carrosseriedeskundige. Hij is zeer te spreken over de uitstraling van de nieuwe opbouw. “Vooral de achterkant, die licht inspringt, maakt hem een stuk eleganter dan voorheen.” De onderdelen uit solide en reparatievriendelijke LFI- en ABS-kunststof geven zowel de voorkant als de achterkant een eigentijdse look.

Het interieur van de Nomad

Met het uiterlijk zit het dus wel goed. Hoe staat het echter met het interieur van de caravan? Hoe ziet het eruit, hoe werkt de indeling, is er voldoende bergruimte, hoe zijn de meubels afgewerkt? En hoe is de techniek en hoe houdt de caravan zich op de weg? Over dit alles valt te lezen in de test in ACSI FreeLife, editie april/mei.

Praat mee

Praat mee: Dethleffs Nomad 540 RFT

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht