ACSI FreeLife

Menu

Dethleffs Camper: trouwe familievriend

Geen ander caravanmerk zegt zo gezinsvriendelijk te zijn als Dethleffs. Reden genoeg om deze gezinscaravan te onderwerpen aan de ACSI FreeLife XXL-test, die nóg diepgaander is dan je van ons gewend bent. Ditmaal is ons testobject de Dethleffs Camper 560 FMK.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Dethleffs
Model
Camper 560 FMK
Onderstel
Al-Ko chassis met geknikte Euro-Delta-as
Banden
225/70 R15 C
Testjaar
2013
Gewicht
Leeggewicht 1485 kg, toegelaten totaalgewicht 2000 kg
Basisprijs
20890

Metamorfose

De Dethleffs Camper heeft vorig jaar een nieuwe look gekregen, met vloeiende carrosserielijnen en opzetstukken op de voor- en achterkant. Ook het interieur is grondig gemoderniseerd, onder meer met naar onderen toe afgeronde bovenkastjes, wat voor een groter ruimtegevoel zorgt.

De Dethleffs Camper 560 FMK die wij testen behoort met zijn stapelbed achterin, zitgroep in het midden en Frans bed voorin tot de meest populaire caravanindelingen. Dat maakt de caravan een geschikte kandidaat voor onze duurzaamheidstest, die in slechts zes maanden tijd een compleet caravanleven simuleert. Het uitgekiende XXL-testprogramma legt alle sterke en zwakke punten van het voertuig genadeloos bloot.

Positionering Dethleffs Camper

De Camper-serie van Dethleffs moet het in het middensegment opnemen tegen heel wat concurrenten. En dat blijkt goed te lukken, want de Camper is in de loop der jaren niet alleen voor Dethleffs zelf uitgegroeid tot een bestseller, de modellen behoren ook tot de best verkopende caravans in de totale markt.

Directe concurrenten van de 560 FMK zijn de 2,50 meter brede maar iets kortere gezinscaravans Bürstner Averso 560 TK (€19.360), Hobby De Luxe 560 KMFe (€ 19.900) en Knaus Südwind 580 FSK (€ 19.210). De 8,18 meter lange Dethleffs zelf heeft een vanafprijs van € 20.890.

Ben je benieuwd hoe de gezinsvriend het ervan af brengt in de uitgebreide test? Worden de hoge verachtingen waargemaakt? Dat lees je in het december/januari nummer van ACSI FreeLife.

bestel magazine

 

Praat mee

Praat mee: Dethleffs Camper: trouwe familievriend

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation