ACSI FreeLife

Menu

CaraOne: voltreffer in haar klasse

Voor iets meer dan € 10.000 euro heb je een spiksplinternieuwe Weinsberg CaraOne in je bezit. Heb je daarmee een complete caravan in huis gehaald? ACSI FreeLife testte het.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Weinsberg
Model
CaraOne 390 QD
Banden
195/70 R 14
Testjaar
2015
Gewicht
885 kg (leeggewicht)

Voor het seizoen 2015/2016 is de prijsbewuste caravan opgewaardeerd, na de succesvolle verkoop van voorgaande jaren. Een nieuwe bumper en een vernieuwd uiterlijk van het exterieur en interieur geven gezicht aan deze opwaardering.

Pakketten

De CaraOne begint vanaf € 10.190 en is verkrijgbaar met verschillende pakketten. Onze testcaravan is voorzien van het Smart-pakket, het Advanced-pakket en het Licht-pakket. Alles bij elkaar kost deze caravan dan € 11.845.

Daarvoor krijg je onder andere stabilisatorkoppeling, combirollo’s, 45 liter-watertank en ringverwarmingssysteem (Smart-pakket), een Midi-heki, warmwaterboiler (5 liter), rolhordeur, douche-inrichting en vuilwatertank (Advanced-pakket) en stroombesparende ledspots (Licht-pakket).

CaraOne: goede eerste indruk

De caravan maakt geen goedkope indruk. Alles is netjes afgewerkt, behalve de toiletschacht, waar water makkelijk tot in de opbouw kan doordringen. “De CaraOne 390 QD is aan de buitenkant overal in orde en heeft zelfs een derde remlicht, wat we in deze klasse wel eens anders hebben meegemaakt”, merkt onze expert op.

Eenmaal binnen blijkt de techniek ook in orde, op de warmwaterboiler en aftapkraan na. Die bevinden zich namelijk middenvoor in de bedberging, waar je eigenlijk alleen maar goed bij kunt als je in de bergruimte klautert. Wel scoort de CaraOne punten voor verwarming, kookplaat, koelkast en ledverlichting.

Conclusie

Ten slotte bekijken we de prijspolitiek van Weinsberg. € 10.190 voor het basismodel klinkt aanlokkelijk, maar als je de prijslijst enigszins sceptisch doorneemt, zie je je vermoedens bevestigd: de tamelijk rudimentaire basisversie heeft zeker nog twee extra pakketten nodig.

Die pakketten zijn namelijk zo samengesteld, dat je er eigenlijk niks aan hebt om er maar één te bestellen. Zo zit de grote schoonwatertank in het Smart-pakket en de vuilwatertank in het Advanced-pakket, net als de boiler. Maar de warmeluchtinstallatie, waarin de warmwaterbron nota bene geïntegreerd is, zit dan weer in het eerste pakket.

Tel dus gerust € 1312 bij de prijs van het basismodel op, en nog eens € 102 voor de opwaardering van het maximaal toelaatbaar gewicht, want extra pakketten betekent extra gewicht. Alleen als je met je trekauto beperkt bent tot 1100 kilogram, zul je tevreden zijn met het basismodel plus enkele zorgvuldig uitgekozen extra’s. Maar ook dan heb je in principe een goede en behoorlijk praktische caravan.

Conclusie: een caravan naar hedendaagse maatstaven voor iets meer dan € 10.000 is en blijft te mooi om waar te zijn. Maar met iets meer kom je een heel eind.

De volledige proftest van de Weinsberg CaraOne 390 QD lees je in ons magazine ACSI FreeLife 1-2016.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: CaraOne: voltreffer in haar klasse

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation