ACSI FreeLife

Menu

Bürstner Averso Top in praktijk getest

In de winter van 2012 werd de Bürstner Averso Top geïntroduceerd tijdens een proftest. ACSI FreeLife vroeg zich af of de caravan aan de verwachtingen voldoet en bekijkt de prestaties van de Averso Top 465 TS daarom door de ogen van de kampeerder in een leeftest.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Burstner Averso Top

Signalement

Merk
Bürstner
Model
Averso Top 465 TS
Onderstel
Al-Ko
Banden
185 R 14C
Testjaar
2015
Gewicht
Max. toelaatbaar gewicht 1500 kg
Basisprijs
20830

Hoewel het oordeel van de deskundigen niet zomaar naast je neergelegd kan worden, zijn het natuurlijk uiteindelijk de ‘echte’ kampeerders die een gedegen oordeel kunnen vellen over een caravan. Daarnaast is het interieur van de Averso Top vernieuwd, met enkele verschillende uiterlijke details.

Ruimte genoeg

Reden genoeg om te kijken wat er aan de caravan veranderd is, en hoe deze eigenlijk bevalt. Daarom is het de eer aan Bego Schulz en zijn dochter om de Averso Top aan de ultieme leeftest te onderwerpen, tijdens een vakantie aan het Gardameer.

De eerdere positieve geluiden van de experts over de rijeigenschappen worden door Schulz bevestigd en de caravan laat zich probleemloos neerzetten op plaats van bestemming. Aan bergruimte geen gebrek door de opklapbare bar. De keuken is ruim, in tegenstelling tot het bed. Voor een stelletje geen probleem, maar voor mensen die liever apart slapen heeft het ombouwen van de zitgroep toch nog wel wat voeten in de aarde.

Enthousiast over Bürstner Averso Top

De toiletruimte en douchecabine zijn dan weer verrassend groot qua ruimte en biedt genoeg plekken voor de noodzakelijke spullen. Minpuntjes zijn de lichtschakelaar op kniehoogte en het feit dat er in de toiletruimte geen 230 volt-stopcontact aanwezig is.

Over het algemeen zijn de kampeerders enthousiast over de Averso Top. De caravan onderscheidt zich in een bijzondere hoeveelheid ruimte, met als enige uitzondering het bed. Minpuntjes zijn de onhandig geplaatste stopcontacten en lichtschakelaars.

Meer weten over de Bürstner Averso Top en andere caravans? Je leest het in ACSI FreeLife 6-2015, samen met uitgebreide sfeerverhalen, autotests en reportages.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Bürstner Averso Top in praktijk getest

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht